RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 1 blijft winnen

Geplaatst op: 25-04-2016 - 608 keer gelezen

Voor de zesde maal op rij heeft RKSVN 1 de drie punten gepakt. In het uitduel met EMS werd een zwaarbevochten 1-2 overwinning behaald. Het Neerse team kwam twee keer op voorsprong, en de tweede keer werd dat ternauwernood vastgehouden. Titelconcurrent RKAVC kwam met 0-1 achter tegen Roggel, maar wist daarna wel te winnen (3-1). RKSVN behoudt dus de drie punten voorsprong.

De 0-0 stond het eerste halfuur vrij overtuigend op het bord. Paul Wulms leek RKSVN toen op 0-1 te brengen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. EMS kreeg ook wel kansen, bijvoorbeeld via een vrije trap. Zo’n 8 minuten voor rust bracht een klutsmoment de ploeg uit Neer op voorsprong. Noud Heijnen stond op de eigen helft en gaf een hoge pass naar voren. De pass kwam niet aan, en leek over te waaien. Maar met een vreemde stuit waaide hij ook over de doelman heen: 0-1! EMS en RKSVN kregen beide nog een kans, en toen was het tijd voor de thee.

Al snel in de tweede helft kwam EMS langszij. De Neerse verdediging haperde en de thuisploeg kon afwerken: 1-1. Tien minuten later gaf Mathijs Peulen een puike pass naar voren. Noud legde deze bal af op de opgekomen Koen Verheijen: doelpunt, 1-2! Daarna kreeg RKSVN via Paul diverse kansen, maar de verlossende treffer werd steeds niet gevonden. Het laatste kwartier was aangebroken en EMS zette een krachtig slotoffensief in. Het leidde tot een aantal zeer gevaarlijke momenten. RKSVN moest alles geven en doelman Pim redde een paar keer. Toen was daar eindelijk het eindsignaal: 1-2.

Zo werd de winst ook nu over de streep getrokken. Minder spannend zal het de komende weken echter niet worden. Aanstaande zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen FC Maasgouw op het programma. Maasgouw verloor vandaag weliswaar met 4-0 bij Heythuysen, maar de ploeg versloeg onlangs RKAVC en doet nog goed mee om de derde periodetitel. RKSVN kan zijn borst natmaken!