RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 1 bindt ook Kwiek Venlo aan zegekar

Geplaatst op: 05-11-2019 - 1208 keer gelezen

RKSVN 1 - Kwiek Venlo 1 (03-11-2019) 

Op een regenachtige zondag 3 november nam RKSVN 1 het thuis op tegen Kwiek Venlo 1. Voorafgaand aan de wedstrijd was het bekend dat dit wellicht wel eens een pittige tegenstander kon worden; vaak beschikt Kwiek Venlo over technische voetballers & het hoge kaartenaantal in voorgaande wedstrijden voor Kwiek, liet zien dat deze ploeg zich niet zomaar gewonnen geeft.

RKSVN begon t.o.v. vorige week met twee wijzigingen in het team; Dennis keerde na een week afwezigheid weer terug op zijn plek centraal achterin, Koen speelde hierdoor weer op zijn plek op het middenveld. Verder speelden Bart & Ard niet mee i.v.m. blessures.

Opstelling RKSVN:
Vital
Siep – Dennis (’80, Brian) – Will – Lars J
Koen (’70, Jort) – Remy – Rody
Jasper – Noud – Lars S (’80, Sem)

Neer begon goed aan de wedstrijd. Kwiek werd gelijk vastgezet op de eigen helft en kon zich hier lastig onderuit voetballen. Vanuit achterin werd er soms goed ingeschoven. Er werden genoeg kansen gecreëerd, het ontbrak echter nog aan scherpte / geluk voor een vroege voorsprong. Na 25 minuten kreeg RKSVN een vrije trap aan de linkerzijde van het veld, deze werd door Will goed voorgezet en kon door Dennis binnen worden gekopt; 1-0. Vijf minuten later was het weer raak; via een snelle uitbraak via Rody en Remy, kwam de bal na een goede pass terecht in de 16 bij de vrijstaande Noud. Met enige moeite wist hij de bal tegen de touwen te werken, via de keeper en de lat; 2-0.

De 2-0 was voor de trainer van Kwiek ook het signaal om de boel iets om te zetten. De centrale verdediger van Kwiek, oud VVV-Venlo speler Ahmed Ammi, werd in de spits geposteerd. Wellicht om iets meer gevaar te stichten, of om onze nummer 4 (Dennis), beter af stoppen. Vlak voor rust was er  nog een goede mogelijkheid voor RKSVN; Koen kwam vrij voor het doel en had de 3-0 voor het binnen werken. De bal kwam helaas tegen de paal en dus gingen we rusten met een goede 2-0 voorsprong.

Na rust was er een ander spelbeeld te zien. RKSVN speelde niet meer zo overtuigend, Kwiek zette iets hoger druk en kwam zo ook iets meer in balbezit. De ploeg uit Venlo wist het Neer echter niet bijzonder lastig te maken. In de 71ste minuut was het RKSVN dat een vrije trap kreeg, op een meter of 30 van het doel. Op de bank was het vertrouwen in de man achter de bal groot (Will); ‘Gaan we een bal sponsoren aan de ponyclub?’ ‘Maar goed dat we een hoog vangnet hebben’. Volledig tegen de verwachtingen van de bank in, schoot Will de bal prachtig in de linkerhoek; 3-0.

Met deze 3-0 was de wedstrijd definitief gespeeld. RKSVN kon het niet meer opbrengen om de tegenstander verder kapot te spelen en liet Kwiek soms iets te veel in hun spel komen. Rond de 80ste minuut werd er een voorzet van Kwiek, in een scrimmage weggewerkt door Dennis. Volgens de leidsman maakte hij hierbij hands. De toegekende strafschop werd door Kwiek verzilverd; 3-1. Deze aansluitingstreffer zorgde in het verdere verloop niet meer voor heel veel spanning en na 90 minuten bleef dan ook de 3-1 op het scoreboard staan.

Met de vijfde overwinning op rij, nestelt RKSVN zich aan de top van de vijfde klasse D. Samen met Egchel heeft RKSVN nog de minste verliespunten (3), ware het niet dat zowel Egchel (2 wedstrijden) en RKSVN (1 wedstrijd) nog wedstrijden moeten inhalen. Volgende week zondag speelt RKSVN een uitwedstrijd tegen Belfeldia. Een topper, gezien Belfeldia momenteel op een derde plek staat.

Via het Instagram account van RKSVN, zijn een aantal momenten van de wedstrijd terug te kijken.