RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Publiek grote verliezer!

Geplaatst op: 14-03-2022 - 671 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Een ouderwetse veteranvoetbalzaterdagnamiddagmet3ehelft! Corona is ver te zoeken en ons leiderstrio heeft een luxe probleem met 15 “eigen” spelers. De omstandigheden zijn ideaal hoewel het veld niet gaat bijdragen aan het spel. Het gevaar van onderschatting ligt op de loer want uit werd met maar liefst 0-8 gewonnen!

De drie wijzen hebben de volgende startopstelling bedacht: Dave, Rens, Niels, Rob, Thei, Joost, Jos, Naard, Danny, Patrick, Fons. De posities worden gedurende de wedstrijd naar eigen voorkeur ingevuld zullen we zien. Dat betekent dat Mathijs, Tom, Ruud en Maurice als reserves voorlopig langs de lijn blijven. Nakomers John en Erik hoeven niet in actie te komen.

Scheidsrechter Pascal heeft goed overwintert en blijkt de regeltjes nog goed te kunnen hanteren. Mathijs hanteert de vlag en geeft die na rust over aan Peter.

Hét hoogtepunt zien we al na 5 minuten als Eindse Boys, echt niet de mindere in deze fase, een goede aanval opzet over rechts met een voorzet op maat naar de spits. Deze haalt goed uit en het is Dave die als een van de weinige vandaag zijn voldoende al binnen heeft. Het spel speelt zich verder af naar verwachting: op de helft van de tegenstander. De 1-0 voorsprong komt er al in de 11e minuut als Naard voor zet en Niels fraai binnenkopt. Meer kansen creëren lukt ons redelijk maar afronden is een vak apart. Het levert ons nog 7 tot 8 hoekschoppen op waarvan er ééntje door Naard minimaal, maar net voldoende wordt verlengd en de 2-0 staat op het scoreboard. Echt veel moeite hoeven de gasten niet te doen om de schade verder beperkt te houden. Ze loeren op de tegenstoot en vragen zo de nodige aandacht van onze achterhoede.

Een 2-0 achterstand bij de rust is voor de Boys een meevaller waar ze de nodige moed uit putten. Maar eerst moeten ze een kwartiertje standhouden want met Tom, Ruud, Maurice en Mathijs voor Niels, Fons, Danny en Rob, is er even wat meer gretigheid binnen de lijnen. Echter dit elan loopt ook dood op de stug verdedigende tegenstander die het verder gemakkelijk hebben met de onkunde en te slappe en onzuivere schoten. Een van de eerste de beste tegenstoten levert dan ook de Anschlusstreffer op voor de ijverige gasten: 2-1. Het wordt meer een wedstrijd en de 2-2 is gevoelsmatig eerder te verwachten dan de 3-1. Zeker als Patrick de grootste kans van de dag over het doel weet te krijgen. Is het de vermoeidheid, de nieuwe bal, het droge en hobbelige veld, ongetraindheid, de verloren gegane automatismen, egotripperij, slechte coaching, te weinig ondersteuning van de toch royaal aanwezige toeschouwers? Wie weet mag het zeggen maar de draak van een wedstrijd wordt beëindigd op het moment dat Eindse Boys een hoopvolle poging denkt te ondernemen. Twee punten voor Pascal? Wie zal het zeggen!

De derde verloopt een stuk soepeler dan de wedstrijd en geeft een soort van ouderwets gevoel, er wordt zelfs weer gezongen voor enkele jarigen!

Nog een tip voor diegene die onze wedstrijden (incl. 3e helft) om welke reden dan ook willen volgen:

Ga naar RKSVN | Veteranen voor programma, uitslagen en verslagen!