RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Promotie/degradatieregeling RKSVN 1

Geplaatst op: 20-08-2014 - 697 keer gelezen

Begin juni heeft de KNVB een aantal bijeenkomsten georganiseerd waarin het, met de bestuurders van de verenigingen die met het 1e elftal uitkomen in de 3e klasse of lager, gesproken heeft over een eventuele uitbreiding van het aantal elftallen van 12 naar 14 en als gevolg daarvan een eventuele opheffing van de 6e klasse. Een ruime meerderheid van de verenigingen bleek voor deze uitbreiding en voor de opheffing van de 6e klasse te zijn. Mede op basis hiervan heeft het districtscollege besloten deze wijzigingen met ingang van het seizoen 2015/’16 door te voeren. Dit betekent dat in het komende seizoen versterkte promotie zal plaatsvinden in de 4e, 5e en 6e klasse. 

Voor RKSVN betekent dit:
4e klasse A t/m H
De kampioenen promoveren naar de 3e klasse. In verband met de uitbreiding van de poules in de 3e klasse spelen de periodekampioenen van de 4e klasse dit seizoen een nacompetitie met de nummers 10 van de 3e klasse A t/m D om twaalf plaatsen in de 3e klasse. Hierbij worden de periodekampioenen van de 4e klasse in de 2e ronde van de nacompetitie als volgt gekoppeld aan de nummers 10 van de 3e klasse:
- nummer 10 van de 3e klasse A met de periodekampioenen van de 4e klasse A en B
- nummer 10 van de 3e klasse B met de periodekampioenen van de 4e klasse C en D
- nummer 10 van de 3e klasse C met de periodekampioenen van de 4e klasse E en F
- nummer 10 van de 3e klasse D met de periodekampioenen van de 4e klasse G en H

De winnaars van de 2e ronde (8 elftallen) promoveren allemaal naar de 3e klasse. De verliezers van de 2e ronde (8  elftallen) spelen in de 3e ronde van de nacompetitie nog om 4 promotieplaatsen. Op deze wijze promoveren dit seizoen 8  elftallen extra naar de 3e klasse. De wedstrijden in de 3e ronde worden gespeeld op neutraal terrein. 

De nummers 11 en 12 degraderen naar de 5e klasse.

Bron: KNVB.nl