RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Probleemloze zege RKSVN 1 op EMS (+ video)

Geplaatst op: 29-02-2016 - 760 keer gelezen

RKSVN 1 behoudt de aansluiting met koploper RKAVC. Dat is de belangrijkste conclusie na een nieuwe, probleemloze zege van RKSVN. Thuis werd met 4-1 gewonnen van EMS uit Roermond. De eerste helft was het kijken waard; de tweede helft zakte de wedstrijd als een pudding in elkaar.

Om 14.30u werd er afgetrapt op Sportpark Ligteveld. In de eerste minuten kreeg RKSVN al goede kansen via Ramon Berben en Will Thiesen. Toch was het even later EMS dat de score opende. Via de rechterflank brak men door en liet de Roermondse schutter doelman Dave Nellen kansloos: 0-1.

RKSVN ging evenwel door met combineren en een pass van Ruud Emonts werd door Will knap afgewerkt: 1-1. Na een kwartier spelen legde Ramon af op Will, die de bal vanaf zijn positie zo goed tegen de netten joeg dat deze direct weer terug het veld inkaatste. Uiteraard wel een doelpunt. Of was het buitenspel? Nee, zo oordeelde de scheidsrechter na appèl van de grens. Het was 2-1.

Na dat eerste spectaculaire kwartier keert er wat meer rust in de wedstrijd. EMS komt er een aantal keren aardig uit, maar Dave weet steeds goed redding te brengen. RKSVN komt vlak voor rust op 3-1, nadat een ingezette bal doorschiet en Ramon deze binnen kan tikken. Ook Roel Verhaeg en Sep Wassenberg zorgen bij tijd en wijle voor dreiging, zonder dat dit in hele grote kansen resulteert.

De teams aan de thee en de supporters snel naar binnen om op te warmen. Maar de tweede helft gebeurt er weinig. Ramon wordt onderuit gehaald in de 16-meter en dus krijgt RKSVN een penalty. Bart Wulms benut deze en beslist daarmee de wedstrijd: 4-1. Invallers Lars Janssen en Hubertus Dorssers krijgen ieder nog een kansje. Daar blijft het wel bij. De wedstrijd gaat als een nachtkaars uit.

In de vijfde klasse D gebeurden verder geen gekke dingen. Leveroy versloeg Hunsel met 3-0, terwijl RKAVC in de streekderby met 2-1 van Roermond won. RKAVC gaat daarmee duidelijk aan kop (39 uit 15), terwijl Leveroy (34 uit 15) en RKSVN (33 uit 13) op gepaste afstand volgen. RKSVN heeft dus wel 2 wedstrijden minder gespeeld. Volgende week wacht thuis de altijd lastige wedstrijd tegen Roggel.