RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Positief juichen mag niet baten...

Geplaatst op: 11-10-2021 - 923 keer gelezen

Door: Onno Geelen

Vandaag was het dan eindelijk weer zover… Mijn favoriete bezigheid van de week: supporteren bij Dames 1! Ik heb mijn wekkertje op tijd gezet en keurig volgens afspraak zit ik om 08:15 klaar voor taxi Eva. Helaas heeft deze door onvoorziene opstartproblemen nogal wat vertraging. Daarom stem ik nog even af op TV Ellef voor de welbekende Trekzakzondig. Gezien de opstartproblemen van mijn taxi van dusdanige proporties zijn komen de nodige hitjes voorbij. Als klap op de vuurpijl komt 'Mien sjoenste kedooke’ en ben ik keurig op tijd om kwart voor 9 bij Sjaen om te vertrekken naar de Baolderse Kook. Daar wacht dan eindelijk mijn grote moment: Senna mag vandaag 30 kaarsjes uitblazen en ik heb gelukkig al de hele zaterdag geoefend met de lipjes tuiten om Senna drie zoenen te geven. Vanochtend twijfelde ik tussen wel of geen lipgloss maar gelukkig heb ik voor het juiste gekozen (véél lipgloss) en kan ik er weer tegenaan.

Eenmaal in Baolder aangekomen treffen we de scheidsrechter strak in pak en heeft Deems nog wat opstartproblemen door vergeten sokken. Dan maar even sokken halen van VV Baarlo in de kantien en er tegenaan met een half Baolderse outfit. Vandaag is Demi de mol… Ik heb geluk want ik mag vandaag de tas met shirts helemaal tot aan het kleedlokaal bezorgen. Daarna moet ik goed uitkijken waar ik loop want het gras is erg nat. Al snel besef ik dat ik niet zoveel door het gras hoef als de dames die in de wei staan. Gelukkig. Nadat ik me op het bankje in de dug-out heb genesteld samen met kameraad Sven trappen de dames af tegen Baolder.  

Mijn buik kriebelt en ik krijg veel zin in een aardbeienvlaai, maar ik zet de honger even opzij om te kijken naar Fay die een goede bal voorgeeft op Deems. En dan is het zover, in de 12e minuut pakt Deems de kans en maakt ze de 1-0! Er rijst meteen een vraag bij me op: telt dit als een eigen goal? Het was immers een goal in half Baolders tenue… De dames trappen weer af en het is Senna die de actie aandurft. Ook Renee is vurig en zet door richting goal. Toch leidt het niet tot een tweede goal. Oei, oei, oei, ik kijk even niet en opeens hebben we de 1-1 tegen in de 25e minuut. Niet nodig dames, dus ik zet even een tandje bij als supporter. Positief juichen, dat is het motto van vandaag bij VV Baarlo (zie foto). Baarlo wisselt een aantal dames maar ik word er nog niet warm van. Dan maar weer focussen op de Naerse dames. Nina doet een lokroep in het veld maar de bronsttijd lijkt nog niet aangebroken, want het mag helaas niet baten. Dju, in de 36e minuut treft ons een tweede tegengoal en ik voel al wat tranen opkomen. Het zou toch niet zou zijn dat de dames de punten hier laten vandaag? Jesse verliest een halve schoen in het veld en sprint op één schoen naar de dug-out. Hopelijk in de tweede helft meer succes…

Na een lekker Baolders koffietje nestel ik me weer in de dug-out voor de tweede helft. Ik ben van plan veel positief te juichen zodat we met drie punten terug naar Neer gaan. Janine waagt een mooi schot op goal, Demi doet een poging en het is uiteindelijk Senna die echt een goede kans creëert maar helaas treft het schot de paal. Ai, ai, ai. Ik word steeds zenuwachtiger, want de tijd begint te dringen en mijn positief juichen lijkt niet te baten. Lisanne ziet alles dubbel op de bank vanwege een niet schoon te krijgen roet maar dit mag jammer genoeg niet baten om ons doelsaldo te verdubbelen. De Naerse dames mogen het hier niet laten liggen vandaag, maar daar begint het wel op te lijken. In de 90e minuut komt een Baolderse middenvelder helemaal vrij voor de goal en is de 3-1 een feit. Ik kan de tranen niet meer bedwingen en na het fluitsignaal stap ik treurig in de auto richting Naer. 3-1 verlies was niet nodig vandaag. Ik ga de komende weken goed oefenen met positief juichen zodat ik over twee weken tegen Kessel hopelijk beter ben als supporter en het verschil kan maken… Samen met zanger Juulke (bekend van de hit ‘Mien sjoenste kedooke’) zal ik dan weer klaar staan voor een nieuwe strijd. Tot dan!