RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Plichtmatige zege

Geplaatst op: 23-09-2019 - 964 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Ons leidersteam is compleet. Na zware onderhandelingen heeft Ruud assistentie gekregen van John Bouten en Fred van der Leeden. Beide heren brengen een schat aan ervaring mee. John weet hoe hij brandjes moet blussen en met Fred worden geen lieverkoekjes gebakken. Gevraagd naar de rolverdeling geeft men aan dat daarover nog gesproken moet worden. Eens opletten hoe dat gaat vandaag. Harry verzorgt net als altijd de materialen en dat gaat goed.

Er moet eerst een teamfoto genomen worden en fotograaf Jort is al een keer aan de gesloten kleedkamerdeur gekomen omdat Ruud de tijd neemt voor de aanwijzingen en opstelling. Hij doet geen voorspellingen meer maar eist van begin af aan een felle aanpak.

Opstelling: Stefan, Marcel, Thijs, Tom, Erik, Joost, John, Mathijs, Thei, Patrick en Fons.
Reserves: Henk, Jos, Maurice, Wim en Rob. Scheidsrechter is Rens, geassisteerd door Peter.

De wedstrijd zelf is er eigenlijk geen. De krachtverhouding is uit evenwicht en de wedstrijd speelt zich voornamelijk op de tegenstanders helft af. De eerste minuut levert al een dot van een kans op voor Thei en even later schiet Patrick (niet voor de laatste keer) over. Mathijs is al warmer en raakt de paal, bovendien buitenspel. Tot de 20e minuut weet Panningen de schade te beperken maar dan is het Joost die de 1-0 scoort. Vervolgens een fraai uitgespelde kans die Patrick niet kan missen en het staat 2-0. Nog wat kleinere en grote kansen en nog een zeer grote mogelijkheid als onze drie aanvallers samen voor de keeper verschijnen en het nog mislukt door knullig buitenspel. De beste stuurlui roepen het leiderstrio op om de theorie omtrent buitenspel er nog eens in te hameren in de rust!

Na rust zien we Thijs, Mathijs, Erik, Marcel en Fons niet meer in het veld en zijn alle reserves ingebracht. Patrick blijft wel het vertrouwen van de coaches houden en beloont dit met een snelle 3-0. Panningen doet wat het kan en komt in deze fase een paar keer gevaarlijk in buurt. Stefan wordt eerst op alertheid getest door een verrassende terugkopbal van Jos. Bij een hoekschop kort daarop kan Panningen heel gemakkelijk binnenkoppen. Heel Neer staat erbij en kijkt er naar. 3-1. Nog een gevaarlijke vrije trap net langs en het kruit van de groenwitten is verschoten. In de 17e minuut is het Maurice die zijn doelpunt meepikt, John verlaat het veld voor Thijs. Goede fase van Maurice die met twee assist Thei en Patrick niet aan een doelpunt kan helpen en daarom zelf maar de 5-1 maakt. Stefan is het niet gewend om twee helften te kiepen en moet na een zweepslagje uitvallen. Joost trekt de handschoenen aan en laat zich bijna van ver af verrassen door een attente tegenstander. Niemand heeft er nog zin in, aan het gemopper te horen. Als de laatste minuut is aangebroken is het Patrick die nog gemotiveerd is en dat betekent de einduitslag van 6-1.

Dank aan Rens, die zeker weer wat geleerd zal hebben!

Was het het warme weer, medelijden met de tegenstander? Het voetbal was niet goed in ieder geval en de kansen zijn onvoldoende benut. Volgende week RKMSV uit, dat wordt een heel andere wedstrijd!