RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Pingpongen en buitenspel in Belfeld

Geplaatst op: 30-10-2018 - 644 keer gelezen

Door: Eva Custers

Het is nog maar net licht als we zondag bij Sjaen verzamelen op het respectievelijke tijdstip van kwart over acht (!!). Gelukkig gunde de klok ons een uurtje extra slaap, en iedereen heeft zin om weer de wei in te gaan nadat we vorige week geen wedstrijd hebben gehad. We gaan vandaag op reis naar de dames van Belfeld, die staan twee plaatsen boven onze vijfde plek, maar wij hebben wel de nummers 1 en 2 al tegen gehad, en zij voornamelijk de teams uit de onderste laag van onze competitie. Deze wedstrijd kan dus een kantelpunt zijn voor ons, dus met goede moed op naar Belfeld om te zien wat daar te halen valt… Omdat onze keepster Jolanda helaas geblesseerd is hebben we Marion weten te strikken om de goal leeg te houden, en ook ons mam van de 30plus is er weer bij (Rianne). Janou en Marissa van de Meiden onder 18 helpen ons ook uit, en zo weten we toch met 15 dames te vertrekken naar Belfeld.

De opstelling is als volgt:
Marion, Rianne, Janou, Janine, Sien, Renee V, Renee T, Robin, Senna, Demi en Sianne.
Reserve: Nina, Marissa, Lana en Eva.

Demi trapt af en we zijn de bal vrijwel direct kwijt. Belfeld zit er goed bovenop en het lijkt alsof wij alleen gekomen zijn om te verdedigen. Toch weten we er na vijf minuten opeens een corner uit te halen, maar ook dan is Belfeld sneller en kantelen ze het spel, waardoor zij er vervolgens een corner krijgen. Door goed verdedigingswerk van Robin wordt een goal voorkomen, maar het is toch al vrij snel duidelijk dat we feller moeten zijn. Véél feller. De eerste echte actie op goal is in de negende minuut, voor Belfeld wanneer ze door een ingooi opeens akelig dichtbij de goal komen. Gelukkig weet Marion de goal leeg te houden. Dan raakt de bal Sien in het gezicht en krijgt ze een bloedneus. Sepp wisselt Sien voor Eva, en Lana komt erin voor Renee V. Dan weten we toch een paar keer in de buurt van de goal van Belfeld te komen door goeie acties van onze Deems, maar twee keer op rij wordt er afgevlagd wegens buitenspel, volgens ons en ook het publiek onterecht. Maar goed, niets aan te doen, Senna waagt een volgende poging op goal, maar ook ditmaal buitenspel. Vervolgens weet Robin zich ook door de verdediging heen te vechten maar alweer buitenspel gevlagd! Het lijkt erop dat dit een grap is, maar het is helaas echt. We besluiten ons er maar bij neer te leggen nadat de scheids besluit erop te gaan letten. De stand is dan ook 0-0 als we de rust in gaan. In de rust wisselt Sepp Marissa voor Sianne. Dit is een spannende wedstrijd, maar er liggen kansen, we zullen en moeten hier met minimaal één punt naar huis gaan.

Ook na de rust gaat het spel over en weer. Door een mooie uittrap van Marion kan Rianne heel wat meters maken met de bal en ontstaat er een kans voor Neer, maar helaas moge het ook deze keer niet zo zijn. Belfeld reageert snel wanneer hun keeper de bal blokt, en weet met mooi countervoetbal voor de Neerse goal te komen. Daar is het een 1 tegen 1 duel met Marion en de spits van Belfeld, maar helaas gaat de spits Marion voorbij en is het 1-0 voor Belfeld. Na de aftrap lijkt het voetbal meer weg te hebben van pingpong, want de bal blijft over en weer gaan, naar wat het lijkt zonder enig doel. Rianne krijgt een klap tegen de schouder maar gaat toch door. Janine weet vanaf de rechtsback positie voor de goal te komen en poogt de bal erin te leggen, maar helaas net over. Rianne wisselt voor Nina, en Sepp zet een andere tactiek in. We spelen nu zonder laatste man en gaan 1 tegen 1 voetballen. We hebben nu dus een man extra op het middenveld. We lijken in te kakken, totdat daar Snelle Senna is, die de bal mooi voorgeeft op Demi en die legt hem erin; 1-1! We hebben nog 10 minuten dus we moeten nu doorpakken. Nina waagt nog op goal, maar ook Belfeld komt weer gevaarlijk dichtbij. Gelukkig heeft Marion de bal netjes in handen, en het fluitsignaal komt sneller dan gedacht. Met een 1-1 uitslag keren we huiswaarts. Er had meer in gezeten, maar een redelijke uitslag voor deze moeilijke wedstrijd. We verheugen ons inmiddels al op het feest van volgende week, waarbij pas écht veel op het spel staat. Om 10.00 zal op Sportpark ’t Ligteveld de aftrap worden gegeven voor de Kessel-Neer derby, waarbij er gestreden wordt om een vat bier, de drie punten en vooral de titel als winnaar van deze derby. Komt dat zien…