RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Pijnlijke nederlaag veteranen

Geplaatst op: 18-10-2021 - 702 keer gelezen

Door: Herman Korsten

sv Egchel heeft een doorgang kunnen vinden op de afgesloten Napoleonsweg op deze weer zeer fraaie zaterdagnamiddag. De personele zorgen bij de thuisploeg bereiken een kritisch niveau. Ook zijn de oud-Kwiebusvorsten op pad vandaag. Met pijn en moeite en met Paul als inhuurkracht wordt de strijd aangegaan in de derby tegen Egchel.

We starten met op doel Dave, achterin: Ruud, Tom, Patrick en Henk. Middden: Maurice, Jos en John. De voorhoede bestaat uit Paul W., Danny en Fons.
Reserves: de niet geheel fitte Thijs en Marcel.
Scheidsrechter is Erik Versteegen.

Bij de eerste de beste aanval zien we Paul ’s bewijsdrang als hij de vijandelijke linie penetreert. Hij wordt penaltywaardig vastgehouden maar….  zo vroeg in de wedstrijd? De rest van de eerste helft zien twee ploegen die elkaar in evenwicht houden met een licht overwicht voor RKSVN. De stugge Egchels verdediging heeft er weinig problemen mee. Afstandsschoten van Jos, Maurice en later John komen steeds dichter bij maar nog niet tussen de palen. Dan zien we eindelijk de openingstreffer als Paul een hele goede kans krijgt……… maar diagonaal net langs schiet. Egchel is het gevaarlijkste bij een hoekschop die door een vallende kopbal een heel gevaarlijke curve maakt maar gelukkig over het doel verdwijnt. John moet al  voor rust een break nemen en Thijs gaat het toch proberen.

In de tweede helft zijn de ploegen nog meer aan elkaar gewaagd en Dave krijgt wat meer werk. Marcel is ingevallen (voor wie?) Of spelen we met 12?, en krijgt de toeschouwer die constateerde dat twee halve ook een hele is, gelijk! Even een betere periode voor RKSVN. Weer Paul kan uithalen maar de prima doelman werkt zijn schot tot een hoekschop. Hieruit ontstaat een hachelijke situatie in de 5 meter waaruit Jos tot twee maal toe de kans krijgt binnen te werken. Helaas, .. het zit gewoon tegen! Voor het Neerse doel nog een, volgens vele (Egchelsen), penaltywaardige actie als Marcel zijn sterke wapen in zet. Ook dit is er geen, zegt Erik! Het veldspel is bij tijd en wijlen niet om aan te zien, en zelfs Fons wordt terug gefloten…….. voor buitenspel. Nee de spanning moet komen van de standaardsituaties. Het duurt tot een kwartier voor het einde totdat de echte derbysfeer te proeven is en een wel/niet overtreding leidt tot de nodige stemverheffingen en gemoel. Patrick ‘s vrije trap smoort in Egchelse muur. Het blijft 0-0.

Na al eens gewaarschuwd te zijn bij een counter komt een Egchel aanvaller in een goede schiet positie. De uithaal is niet krachtig maar wel erg zuiver zodat Dave er net niet aan kan. 0-1 Achter! Met nog 7 minuten te gaan een kansloze missie? De druk wordt flink opgevoerd en Paul probeert het nog maar zijn schot gaat net langs. De fraaie voorzet van Patrick wordt gevaarlijk doorgekopt door Jos en verdiende ook een doelpunt. Helaas levert het allemaal niets meer op!

De vele geblesseerden is geen excuus voor de nederlaag. Dat zou de wel spelende tekort doen en Egchel was gewoon effectiever door anderhalve kans te benutten waar wij ondanks meer mogelijkheden, niet in slaagden!

Hopelijk zijn de volgende week voldoende spelers hersteld en kunnen we de strijd vol aangaan in Panningen.