RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Pijnlijke nederlaag in Egchel

Geplaatst op: 22-05-2017 - 766 keer gelezen

We vertrekken met een ongekend  brede selectie, 16 spelers zijn op deze vrijdagavond bij elkaar voor de derby tegen Egchel. Uitwedstrijd?  Vrijdagavond? Inderdaad. Dit is in verband met het penaltytoernooi dat morgen in Neer gehouden wordt en het is daarom omgezet naar een uitwedstrijd. Ons nieuwste lid Dave, voor een prikkie aangekocht uit een faillissement, kan gelijk aan de bak. Aan hem zal het niet liggen vandaag!

Pierre staat er alleen voor en komt met de volgende opstelling: Dave, Gerard, Erik, Rick, Wim, Herman, Roger, Henk, Joost, Maurice, Fons. Reserve: Rob, Ruud, Rich, Thei, Marcel en Peter neemt de vlag ter hand.

De wedstrijden tegen Egchel kenmerken zich meestal door veel strijd en weinig doelpunten. Zo ook vandaag. Gedurende de gehele wedstrijd zien we het zelfde beeld: Wij krijgen de ruimte om op te bouwen en pakken die ook. Er wordt goed gecombineerd maar zodra we een meter of 30 van hun doel komen is er die zero-tolerance-zone die ze met hand en tand verdedigen. En onder tussen loeren op snelle counters. Over rechts kan Joost nog het meeste gevaar stichten maar voorzetten zijn een prooi voor de verdedigers en met de afstand schoten weet de keeper wel raad, als ze al de goede richting hebben. Uitzondering is het welgemikte afstandsschot van Henk na goed voorbereidend werk van Joost. Hier hebben de Egchelsen geluk en hulp van lat nodig. We hebben goede grip op die counters en een vrije trap van onze tegenstander zorgt nog voor enige, gevaarlijkste moment voor Dave maar de vrijstaande man is niet hun beste kopper.

Alle reserves worden na rust ingebracht en Henk, Gerard, Fons, Rick en Wim kunnen douchen. Ons spel wordt iets dominanter en we komen wat dichter bij het doel. Joost heeft weer enkele goede acties maar met de afgeleverde ballen kunnen onze spitsen niets want ze worden zeer kort gedekt. Egchel staat op instorten maar Rich kan dit niet inleiden na twee goede kansen waarbij hij die tweede  er normaal gesproken zonder blikken of blozen in mikt. Nu niet dus en het blijft 0-0. Het gaat te lang duren en we worden ongeduldig. Te vaak nu een man te veel mee naar voren en dan nog die foute breedte passjes (en niet alleen door Herman !). Egchel komt in hun element en bij een uitval hebben ze het geluk ook nog mee. Rob is de pechvogel als hij een zekere prooi voor Dave nog van richting verandert. Deze meevaller voor onze tegenstander wordt eerst uitbundig gevierd en geeft ze nog de kracht om de laatste 10 minuten een tandje bij te schakelen. Niet dat  dat nog echt nodig is want we hebben een flinke morele knak opgelopen.  

Tja, wat moeten we daar van vinden vandaag?  Afgetroefd door één ongelukkig moment, tegen je gevoel van rechtvaardigheid in, maar om te winnen moet je zelf scoren en dat vergaten we vandaag! In de derde helft wordt alles weer snel vergeten. Hoewel . Dat Fons niet mee naar huis wil hadden we wel gedacht maar dat Rich de ene na de andere pot gerstenat ledigt en ook niet mee terug wil, in relatie tot die gemiste kans, is alleszins verdacht. Zal toch niets te maken hebben met die reservebeurt?