RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Pijnlijke 1-0 nederlaag veteranen in Beringe

Geplaatst op: 31-03-2014 - 843 keer gelezen

Een vergaand vertrouwen in eigen kunnen en te veel geduld om duidelijkheid te scheppen hield onze tegenstander vandaag lang in de wedstrijd. En als je zelf een tiental goede kansen mist gaat het net iets scherpere Bevo er met de volle  buit vandoor.  

De zomerse temperatuur en de hobbelige grasmat zijn niet bevorderlijk voor het spel maar we kunnen vanaf de aftrap toch aardige aanvallen opzetten. Rob H. stuit niet voor de laatste keer op de doelman en bij een flipperkast moment is het een wonder dat we nog niet voor staan. Er zijn dan nog geen 3 minuten gespeeld. Dat wordt een makkie, zoveel geluk kunnen ze niet blijven houden, en wanneer verloren we nog eens van Bevo? Maar zij worden nu ook gevaarlijk en met wat geluk en goed opstellen van gelegenheidskeeper Rich (“de Nul”) over leven we dit. In ons aanvalsspel valt het op dat er regelmatig, zoals uit het boekje, een balletje breed wordt gelegd naar een collega in een betere positie. Maar die schuift weer door naar eentje in een nog betere positie en die weer naar eentje in een mindere positie. De uiteindelijke afwerker bakt er niets van: te hoog, te zacht te onzuiver. Iedereen heeft het wel een keer mogen proberen. Een collectief falen. De overtuiging ontbreekt en de keeper groeit uit tot de uitblinker. Danny en Rob H. haken al vroeg af, Maurice V. en Roger vallen voor en hen in, nog voor rust.

Fred en Thei mogen na rust ook toekijken naar de wedstrijd die op de zelfde manier voortkabbelt. De vermoeidheid slaat toe en het spel wordt onzuiver. John T. neemt zelfs een zonnebad. Rich hoeft vandaag niet over werk te klagen en staat zijn mannetje. Als een magneet trekt hij het leer steeds naar zich toe. Beringe weet zich, met nog 10 minuten op de klok, op te pakken. De bal wordt aan de geheel vrijstaande middenvelder meegegeven die van buiten de 16, met een zondagsschot op de zaterdagmiddag onhoudbaar via de binnenkant van de kruising treft. Onze laatste krachten zijn verspeeld om dit nog recht te kunnen trekken en we weten weer wat verliezen is.      

Opstelling:   Rich, Fred, Rob G., Erik, Coen, Thei,  John T., Jan, Ruud, Danny en Rob H.
Reserve: Maurice, Maurice, Roger en Herman.