RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Pierre Vossen: sociale contacten, een belangrijk aspect

Geplaatst op: 27-02-2020 - 2221 keer gelezen

Vrijwilliger in beeld: Pierre Vossen
Een van de leden van de Vuttersploog is Pierre Vossen, al 60 jaar lid van RKSVN. De afgelopen 40 jaar dient hij als vrijwilliger. Voordat hij met pensioen ging was hij altijd bezig in de techniek en laat dan ook graag zien dat hij verstand van zaken heeft. Onderhoud aan de verwarming of is er iets mis met de beregening? Roep Pierre en het wordt geregeld. Of het nu 8 uur ‘s ochtends of 10 uur ‘s avonds is, dat maakt niet uit voor Pierre. Samen met de rest van de Vuttersploog zorgt hij ervoor dat alles in de weekenden helemaal in orde is, zodat alle teams de velden weer kunnen bestormen.

Als we hem vragen naar een moment dat hem het meeste is bijgebleven als lid van RKSVN dan gaan we een aantal jaren terug in de tijd, naar 1970. De tijd dat hij nog met het eerste team in de 4e klasse G speelde. Het was een voorspoedig seizoen en aan het einde van de competitie belandde RKSVN op een gedeelde 1e plaats met Meijel. Er moest dus een beslissingswedstrijd gespeeld worden op neutrale grond. In Panningen werd een bloedstollende wedstrijd gespeeld, want na het voorbij tikken van de officiële speeltijd stond er een gelijkspel op het scorebord: 2-2. Verlenging dus, want er moest toch echt een kampioen gehuldigd worden die middag. Uiteindelijk wist Neer het kampioenschap niet binnen te slepen en won Meijel met 3-2. Waarom Pierre toch nog vaak terugdenkt aan dit moment? Hij miste die wedstrijd een penalty, een penalty die misschien wel beslissend had kunnen zijn voor het verloop van de wedstrijd maar helaas. Vervolgens heeft hij met het zesde en zevende wel een paar jaar achter elkaar het kampioenschap binnen weten te slepen. Die uiteraard goed gevierd werden.

Zijn favoriete plekje op de club is de kantine, de plek waar hij zijn sociale contacten kan onderhouden. Voor hem is dit een van de belangrijkste aspecten van het lidmaatschap bij RKSVN. Het kijken van de wedstrijden is de laatste jaren wat meer een bijzaak geworden, maar de gesprekken met andere leden zijn voor hem echt belangrijk. Deze voert hij dan het liefste op een barkruk aan het buffet.

Pierre heeft zich de afgelopen 60 jaar ontwikkeld van voetballer naar een onmisbare kracht binnen de Vuttersploog. Een hobby die hij nog met veel plezier uitvoert.