RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Periodetitel in zicht voor RKSVN 1

Geplaatst op: 19-10-2015 - 580 keer gelezen

RKSVN 1 uit Neer heeft een makkelijke middag gehad in de vijfde klasse D. Onder regenachtige omstandigheden werd op Sportpark Ligteveld het puntloze Boekoel met 7-1 aan de kant gezet. Spannend was het geen moment, en hoogstaand voetbal ook niet echt. Maar doordat concurrent Leveroy gelijk speelde tegen Horn, kan de eerste periodetitel RKSVN nu bijna niet meer ontgaan…

Vanaf minuut 1 was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Boekoel. Noud Heijnen schoot de bal over; Paul Wulms stuitte op de doelman… maar na 10 minuten krijgt Bart Wulms de beste kans middels een strafschop. Hij mist. Vijf minuten later mag hij op herkansing komen en nu scoort hij wel: 1-0. In de 20ste minuut van de wedstrijd wordt Paul onderuit gehaald en gaat de bal, voor de derde keer alweer, op de stip. Wederom neemt aanvoerder Bart hem, maar wederom gaat hij mis. De man die normaal nooit strafschoppen mist, mist er deze wedstrijd direct twee. Dit keer is dat nog niet zo erg. Het is collega-verdediger Koen Verheijen die even later uit een hoekschop de 2-0 kan inkoppen.

In de tweede helft hetzelfde verhaal. Ramon Berben legt voor op Paul Wulms, die 3-0 inschiet. Het wordt ook 4-0 door Paul, na een voorzet van Ben Seuren. Na een vrije trap van Will Thiesen kopt Lars Janssen 5-0 in. Komt Boekoel überhaupt nog in het spel voor? Één kans, één goal. En dat is uiteraard door een penalty. Dave Nellen moet een zure tegengoal incasseren: 5-1. Voorin blijft RKSVN kwaliteit etaleren. Ramon Berben doet een omhaal en Koen Verheijen een solo. Uit laatstgenoemde actie kan Paul Wulms 6-1 scoren (hattrick). Tot slot legt Paul nog af op Ramon: 7-1. Maarja, voetballend was er nog best wel wat op af te dingen vandaag. Ach, de tegenstand was daarvoor ook gewoon te min.

Met een schuin oog werd er daarom gekeken naar de topper van vandaag: Leveroy tegen Horn. Eindstand: 1-1. Goed nieuws voor RKSVN en de mogelijke periodetitel. Want nu moet Roermond Leveroy nog een paar minuten op 2-2 houden (uitspelen gestaakte wedstrijd) en anders moet RKSVN van nummer 4 Asenray winnen. Maar dat laatste moet sowieso, want RKSVN wil ook kampioen worden. Ja, er zijn 7 wedstrijden gewonnen, maar tegen nummers 2 t/m 6 is nog niet gespeeld. Wordt vervolgd dus, na een week rust op zondag 1 november in en tegen Asenray (RKAVC).