RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Overwinning in de spookachtige mist...

Geplaatst op: 16-12-2019 - 1174 keer gelezen

Door: Eva Custers

Vanavond spelen we de wedstrijd tegen Melderslo, zodat we zondag vrij hebben en het einde van het seizoen kunnen vieren bij de Vrouwluujzitting. Het is behoorlijk koud als we naar Melderslo vertrekken. Eenmaal aangekomen, beginnen we sterk aan de wedstrijd en krijgen we meteen een goede schietkans via Senna. De geblesseerde Sien en Luka arriveren ook in Melderslo.

Als Melderslo voor de eerste keer gevaarlijk wordt houdt Brynja gelukkig de bal uit het doel na goed verdedigingswerk van Robin. Na een uittrap maakt Roos een goede actie op rechts en zet voor op Demi. Demi steekt op Senna, maar Senna speelt de bal net te ver voor zich uit. Niet lang daarna geeft Senna voor op Lois en Lois rondt af. 0-1! Meteen na de aftrap steekt Demi het middenveld over en zet zichzelf vrij voor de keepster. Helaas kan ze bal net niet de goede richting meegeven. De tweede keer is het wel raak voor Demi: na een voorzet van Senna die de bal krijgt van de net ingevallen Freya, weet Demi de 0-2 er keurig in te leggen.

Maar dat is nog niet genoeg voor onze Deems; meteen na de aftrap scoort Demi ‘de dribbelkoning’ (aldus de trainert) weer en komen we op 0-3 voorsprong. Na de aftrap komt Melderslo er weer een keer door. Ze krijgen een corner na een miscommunicatie tussen Robin en Brynja. Gelukkig zijn we snel weer aan de andere kant met een schietkans voor Senna, en krijgen we een corner na een schot van Anna. Een kopbal van Lois is het laatste wapenfeit van de eerste helft. We gaan rusten met een 0-3 voorsprong.

We beginnen aan de tweede helft op deze ijzige woensdagavond.

Na een klein overwicht van Melderslo in de eerste minuten van de tweede helft nemen wede regie weer over. Ook de koffiedames sluiten weer aan in de dug-out. Ze zorgen goed voor onze trainerts. Na een pass van Anna vanaf het middenveld kan Senna doorlopen en de keepster omspelen en netjes afronden: 0-4!

Melderslo begint weer wat sterker te worden. We worden een klein beetje vastgezet op onze eigen helft en komen er niet meer zo makkelijk uit. Janou maakt een goede loopactie over de linkerkant, maar haar voorzet is net te scherp voor onze inkomende spitsen. Het resulteert wel in een corner en een goede schietkans voor Marissa. En dan is daar weer d’n Deems; ze scoort een schitterend doelpunt uit een corner. Na een 1-2tje met Roos ter hoogte van de cornervlag, krult Demi de bal mooi in de lange hoek. 0-5!

De laatste kans van deze mistige en koude avond is voor Anna. Ze zet de aanval zelf op over de linkerkant en legt de bal buitenkant rechts voor op Roos. Haar schot komt weer in de voeten van Anna terecht, maar ondertussen ligt de keepster in de weg.

De wedstrijd eindigt in een mooie 0-5 overwinning; een keurige afsluiting van de eerste seizoenshelft! Met een derde plek in de competitie zullen we straks in het voorjaar weer beginnen.