RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Over hoe een 3-0 voorsprong eindigt in een fiasco

Geplaatst op: 25-02-2019 - 697 keer gelezen

Door: Eva Custers

Na een korte winterstop zijn we weer terug online om iedereen op de hoogte te houden van de prestaties van de Neerse dames.  Eigenlijk waren we vorige week al terug, maar door het gebrek aan wedstrijdnotulen volgt er vandaag toch een eerste verslag.

Door het missen van dit wedstrijdverslag van de 3-0 verlies tegen Baexem vorige week, moet er vandaag toch wel goed gevoetbald worden om de Neerse websitebezoekers (maar vooral ook onszelf en de trainer) te laten zien dat we het toch wel echt in onze mars hebben.

Vandaag staat namelijk de uitwedstrijd tegen ST SNA/MBC’13/EVV VR2 (Montfort) op het programma. Iedereen is nogal uit het ritme, we spelen vandaag namelijk pas om 12.30, in tegenstelling tot 10.00 ’s morgens. Dit leidt ertoe dat om half 11 al speelsters bij Sjaen zitten te wachten op vertrek, omdat de verveling op de zondagmorgen parten begint te spelen. Genoeg tijd voor wedstrijdvoorbereiding dus... We vieren vandaag ook nog de langzame afbrokkeling van de jeugdigheid van onze Deems, die 24 lentes jong is geworden.

De opstelling is als volgt: Brynja, Luka, Janine, Sien, Kim, Lana, Renee T, Nina, Senna, Demi en Robin.
De centrale bank wordt verdedigd door Lisanne, Eva, Sem en Roos, en onze trouwe supporter Renee V, die helaas geblesseerd is.

Om 12.36 wordt de bal afgetrapt. De speelsters van Montfort lijken wat moe, de helft van het team heeft namelijk ’s morgens al een wedstrijd bij de Dames 1 van Montfort gespeeld. Dit kan in ons voordeel gaan werken. Toch ontstaat er direct balverlies door communicatiefouten op het Neerse middenveld. Jarige Deems weet de bal terug te veroveren en geeft een mooie diepe bal voor op Robin, maar die maakt het geheel helaas te zacht af. Mooie kans, maar nog niet genoeg. Luka neemt als ‘laatste man’ geen risico’s en verdedigt de afvallende ballen met harde kracht.

Dan is daar Renee T, die met een mooie loopactie een bal voor kan geven op Demi, maar helaas staat zij buitenspel. Het valt op dat deze wedstrijd voornamelijk bestaat uit hoge ballen, het zogezegde paniekvoetbal. Opeens is daar Senna die een bal voorgeeft op Demi, die met een mooie kopbal de 0-1 weet te maken! Dat moet wel hoofdpijn veroorzaken na al die verjaardagscocktails. Nina en Lana worden gewisseld voor Eva en Roos. Robin blijft goed aanvallen vanuit het mddenveld en dan is daar een goal voor onze Bex; vanaf de middenlijn over de keeper. 0-2! Als er weer is afgetrapt denkt Renee T dit ook wel te kunnen en waagt een schot op doel; maar helaas zo’n 30 meter eroverheen. Plan was goed maar uitvoering minder. Brynja staat ondertussen in de goal lekker te genieten van de zon en van onze pogingen; het lijkt allemaal zeer voorbarig te gaan. Demi geeft een mooie voorzet op Renee T en dan gaat het goed; de 0-3 wordt keurig ingetikt door Theelen! Met deze stand gaan we de rust in. In de rust worden Lisanne en Sem gewisseld voor Janine en Demi. Sidenote: van de tweede helft zijn geen notulen gemaakt maar het ging er behoorlijk goed mis…

Zodra er wordt afgetrapt ligt bijna direct de 1-3 erin. Opzich nog niet verontrustend, maar we beseffen ons maar al te goed dat we nog niet gewonnen zijn. En dat blijkt, want na de 1-3 volgen ook de 2-3 en de 3-3. We nemen de bal niet fatsoenlijk aan, kijken niet goed genoeg en spelen voornamelijk paniekvoetbal. Dit leidt ertoe dat Montfort ook de 4-3 weet te maken, voor hen verdiend want we bakken er echt niets meer van. Ook conditioneel beginnen we het in te leveren, en de wedstrijd zakt compleet in. Met 4-3 eindstand heeft Montfort verdiend gewonnen, gezien ons spel, of liever gezegd poging tot spel in de tweede helft. Met schaamte verlaten we het veld in Montfort, om weer terug te keren naar Neer, waar we de komende weken 10x zo hard gaan trainen om na de carnaval terug te komen als het team dat we voor de winterstop waren. Next; zondag 17 maart, thuiswedstrijd tegen RKAVC.