RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Oud gedaan, Jong geleerd?

Geplaatst op: 18-03-2024 - 387 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Niet te hopen! Hopelijk zijn de jeugdige MVC-supporters het er vandaag mee eens: mooi om te zien dat veteranenvoetbal ergens om gaat, met de emoties, mooie momenten, grove blunders en (helaas af en toe ook overdreven) strijd.

Het motto van leider Ruud is duidelijk. Dat geldt helaas niet voor Thei die helaas al snel, niet snel te herstellen schade oploopt. Thijs mag hem vervangen. Na aanvang is er behoorlijk druk van MVC en pas in de 10e minuut is er ons eerst kansje via Ruud. Even daarvoor is Dave al heel alert door ver uit zijn doel te komen om de snelle spits af te stoppen. In de 15e minuut wordt het doelpuntenfestijn geopend. Maurice is de aangever voor Thijs.0-1. MVC krijgt vervolgens een vrije trap te nemen op een gevaarlijke plaats maar  de bal verdwijnt over de muur én het doel. Het gaat goed tegen elkaar op maar RKSVN is beter in het afwerken. Nog niet als Maurice lijkt te profiteren van een uitglijdende verdediger maar wel op het half uur als gastspeler Frank vanaf rechts een prima voorzet af levert. Deze wordt alleen door Joost op waarde geschat met een perfecte aanname om vervolgens bekeken in de rechterhoek af te ronden. Zijn eerste treffer dit seizoen. Onze rechtsback Wally weet daar veel gevaar te keren door zijn degelijk spel. MVC blijft gevaarlijk en net voor rust krijgen ze een verdiende opsteker als de gevaarlijke nr. 11 eens wél een opening vindt.

Na rust mag John Marcel vervangen en Danny komt voor Patrick. RKSVN kan niet direct wennen aan de omzettingen en een persoonlijke fout leidt direct tot de volgende opsteker voor MVC, het staat 2-2 gelijk. Gelukkig kan betreffende pechvogel nog iets goed maken door op vernuftige wijze de bal uit een boom te halen. Beide ploegen gaan nu fanatiek voor de winst en de duels worden op het scherpst van de snede uitgevochten. Dit levert nogal veel irritatie op en de scheids kan het niet echt smoren. Joost wordt grof gestopt binnen de 16 meter. De penalty is een zekerheidje voor Maurice: 2-3. De eerste de beste aanval van MVC levert hun ook een penalty op én veel commotie. Vanaf de kant is nauwelijks te volgen wat de aanleiding is maar met name de anders zo rustige Tom is het er helemaal niet mee eens. Na een kort afkoelingsmoment vindt de nemer de rust om de 3-3 te scoren ondanks dat Dave er nog aan zit. Onder tussen komt de MVC jeugd uit de luidruchtige kantine hun idolen(opa’s?) steunen. De strijd wordt nog grimmiger maar die zal in het voordeel van Neer gaan uitvallen. Maurice zit weer dicht bij de voorsprong als hij als een duveltje uit het doosje opduikt tussen achterhoede en keeper na een hoge bal van Erik. Het lobje zorgt niet voor het gewenste Graefmomentje. De definitieve voorsprong komt er vanuit een goed genomen hoekschop door Frank die Thijs ongehinderd mag inkoppen. Om het op slot te gooien is er een mooie combinatie tussen Danny en Maurice, die ook zijn tweede scoort.

De laatste 3 minuten vormen de zwarte bladzijde vandaag met de nodige onhebbelijkheden, provocaties en met als dieptepunt een donker rode kaart voor nr. 11 van MVC.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen FC Maasgouw. Komt allen!