RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Oppe vloas geit ut om de knikkers

Geplaatst op: 08-12-2014 - 574 keer gelezen

Met slechts 13 "fitte" veteranen en 1 "es ut neet hooft den speel ich neet" veteraan werd er naar Herkenbosch afgereisd. Een wedstrijd die eigenlijk in Neer gespeeld zou moeten worden, maar door een defecte lichtmast moest deze noodgedwongen in Herkenbosch worden afgewerkt. Mag gezegd worden dat Gerard weer een Houdini act uit de kast heeft gehaald om dit alles weer te regelen en in goede banen te leiden. Deze verrassende last minute wijziging was niet voor iedereen duidelijk. Onze leiding zorgde dat uiteindelijk alle spelers netjes op tijd in Herkenbosch arriveerde.

Een heerlijke vloerverwarming wachtte ons op, hetgeen het omkleden een stuk aangenamer maakte. Theo die vertelde over zijn bak met knikkers die hij had volgemaakt toen hij was getrouwd en dat er vanaf die tijd slechts een handvol knikkers uit waren gehaald. Het is duidelijk dat Theo niet van knikkeren houdt. We hebben te maken met een vader, die oprecht zijn bezorgdheid uitspraak over de toename van het verkeer "oppe vloas". Natuurliefhebbers rijden tegenwoordig met hoge snelheden door de straat. Waar is de tijd gebleven dat je nog rustig een potje kon knikkeren op straat?

Het was lang geleden dat we als elftal nog een keer ouderwets de koppen bij elkaar hadden gestoken. Na de nederlaag tegen Neerkandia was hier anders een goede reden voor om het vandaag te doen. Of had het meer te maken met de aanwezigheid van Fer?

Tijdens het begin van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat we de bovenliggende partij zouden zijn. Hiermee niet gezegd dat we goed speelden. Slordig en gemakkelijk bal verlies, zorgden ervoor dat er moeilijk gecombineerd werd. Langzaam begon het speel beter te worden en dit zorgde ervoor dat in de 9e minuut het eerste doelpunt tot stand kwam. Het was Rob G die vanuit 20 meter hard uithaalde en de bal die onderweg nog van richting werd veranderd, belandde uiteindelijk in het doel. Alvorens het 2e doelpunt was gemaakt, was het Joost die al een paar keer goed was doorgebroken. Helaas had dit nog niet tot een doelpunt geleid. Ook herkenbosch werd wat sterker en dit resulteerde bijna in de 1-1. Het was John T onze grensrechter die vanaf het begin resoluut constateerde dat het buitenspel positie was. De scheidsrechter keurde het doelpunt af en het leek er op dat we met een 0-1 voorsprong de kleedkamer in zouden gaan. Maar toen gebeurde het ...... Onze linksbuiten Fons werd mooi vrij gespeeld en als de tovenaar van tatabanya, kapte hij de tegenstander een paar keer prachtig uit, alvorens hij de bal in het doel schoot. Een prachtig doelpunt van deze "oude" rot!

In de 2e helft waren er slechts 5 minuten nodig om de stand meten uit te breiden naar 3 en 4-0. Het was Joost die vanuit eigen helft op een diepte pass van Roger gelanceerd werd en koeltjes de 3-0 maakte. De 4-0 werd wederom door Fons gemaakt die een bal, die op de paal belandde, in de rebound achter de keeper wist te werken. Nog geen 2 minuten laten was het herkenbosch wat de 1-4 aantekende. Het gegrauwel  begon toe te nemen. Niks nieuws zou je zeggen, maar deze keer kwam het niet vanuit RKSVN  zijde.  Een goede tackle op de bal door Joost, zorgde ervoor dat de bal bij Rob G kwam die de bal in de linker bovenhoek punterde (1-5). Dezelfde Joost brak in de 61e minuut door en werd in het strafschopgebied licht getoucheerd en uit balans gebracht. Een terechte strafschop was het gevold. Gezien niemand de strafschop durfde te nemen was het Danny die zijn verantwoordelijkheid nam. Een vlammend hard schot recht door het midden van de goal zorgde voor de eindstand van 1-6. Een uitstekende leidende scheidsrechter vond het welletjes geweest en floot niet veel later af.

De uitslag was uiteindelijk prima, de uitvoering en het spel waren echter minder. De volgende week tegen Baarlo kunnen we laten zien dat het voetballend beter kan en moet. Hopelijk hebben we de laatste wedstrijd voor de winterstop meer voetballers dan een gemiddelde doordeweekse avond natuurbezoekers "oppe vloas".

Opstelling: John B, Rob G, Fred, Koen, Gerard, Theo, Roger, Fer, Joost, Fons, Danny.
Reserves: Stefan, Ruud
Grensrechter: John T.