RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Opnieuw 3-1 winst RKSVN 1 tegen RKSVV

Geplaatst op: 15-02-2016 - 702 keer gelezen

RKSVN 1 heeft vanmiddag onder winterse omstandigheden de eerste competitiewedstrijd van 2016 gespeeld, en gewonnen. RKSVV uit Swartbroek werd thuis met 3-1 verslagen. Die uitslag was een herhaling van de uitslag (1-3) eerder dit seizoen in Swartbroek. Alle doelpunten vielen voor de rust.

Op een slecht bespeelbaar veld was het Ben Seuren die vanaf minuut 1 voor de nodige dreiging zorgde. Ben was ditmaal gestationeerd op de linkshalf positie in plaats van linksachter. Mats Emonts was linksback, terwijl Stefan Nijssen centraal achterin stond en Koen Verheijen op het middenveld. Al na 2 minuten kon Ramon Berben uit een voorzet van Ben knap raak schieten: 1-0. Onfortuinlijk genoeg moest Ben het veld een kwartier later alweer verlaten wegens een plotselinge blessure. Zijn vervanger Hubertus mocht het Neerse aanvalsfront (Ramon en Will voorin en Sep Wassenberg vanaf rechtshalf) komen versterken. Ramon kreeg in die fase van de wedstrijd de beste mogelijkheden.

Vanaf minuut 20 toont ook RKSVV aanvallende intenties. Door onoplettendheden in de verdediging van RKSVN leidt dit ook tot goede kansen. De grootste kans is na 25 minuten, als de Swartbroekse aanvaller oog in oog staat met doelman Dave Nellen. Deze redt de inzet knap en de 1-1 blijft uit. Uit de daarop volgende counter brengt Will Thiesen met een echt zondagsschot de stand op 2-0. RKSVV laat zich echter niet van de wijs brengen en 10 minuten later volgt, na een mooie aanval, de meer dan terechte aansluitingstreffer: 2-1. Heel lang kan Swartbroek niet van dat perspectief genieten, want 5 minuten later zet Hubertus Dorssers goed door na een hoge bal die blijft hangen: 3-1.

In het eerste kwartier na rust krijgt RKSVV nog een paar goede kansen, maar al snel wordt duidelijk dat de gasten niet meer bij machten zijn te scoren. RKSVN krijgt meerdere grote en kleine kansen om de voorsprong uit te breiden. Een-tweetjes, voorzetten van de zijkant, maar ook kansen vrij voor de keeper: niks gaat er meer in. Het veld is inderdaad erg moeilijk bespeelbaar, toch kan de Neerse ploeg zichzelf hier verwijten niet meer te doen met alle gekregen mogelijkheden. Vanaf de linkerkant komt ook RKSVV nog eenmaal goed door; de speler schreeuwt om een penalty, maar dat is vooral een schreeuw van onmacht. De wedstrijd is gespeeld en men kan snel naar binnen om op te warmen.

Meest verrassend was vandaag dat de wedstrijd überhaupt doorging; de andere wedstrijden in Neer en in de vijfde klasse D werden vandaag afgelast. Alleen Heythuysen 1 kwam in actie en versloeg laagvlieger Vesta met 3-0. RKSVN 1 speelt volgende week thuis tegen Roermond, terwijl RKSVN 2 de cruciale topper tegen HEBES (uit) wacht. Maar of die wedstrijden doorgaan, ligt uiteraard weer aan het weer.