RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Opmerkelijk debuut

Geplaatst op: 22-03-2023 - 518 keer gelezen

Door: Fons Keltjens

Vandaag staat de wedstrijd tegen de veteranen van Deurne op het programma. Merifeldia heeft zich afgemeld en Peter heeft Deurne geregeld. Voor velen is dit een onbekende tegenstander, maar dit maakt het ook wel weer leuk. Aangezien Fer niet is aangesloten op de veteranen app staat hij op het voetbalveld in Neer.  Maar zo als we allemaal Fer kennen, fietst hij naar huis en komt hij alsnog naar Deurne. Op Verzoek van Neer veteranen wordt er besloten om toch niet op het mooie kunstgrasveld te spelen, maar op gewoon echt gras.

John heeft Erik Houben bereid gevonden om zijn debuut te maken bij de veteranen.

Erik is gestopt met voetballen i.v.m. de vele blessures die hij heeft opgelopen, maar een wedstrijdje met de veteranen zou eigenlijk wel moeten lukken.

We starten dan ook in de volgende opstelling.

Op doel: Dave.
Verdediging: Rens, Thijs, Rob en Ruud
Middenveld:  Maurice Vollers, Ramon en Erik Houben
Voorhoede:  Theo, Patrick en Danny
Reserve: Erik Tobben

Wally neemt de vlag in zijn handen en staat die de rest van de wedstrijd niet meer af.

De wedstrijd is precies 15 seconde bezig als Erik ter aarde stort. Hij kan niet verder spelen. Waarschijnlijk een flinke spierscheuring of nog erger iets aan zijn achillespees. Erik beterschap, maar troost je, je hebt een record in handen, dat niet zo snel meer zal worden verbroken.

Erik Tobben komt het veld in en de wedstrijd kan beginnen.

We krijgen al snel een kansje via Maurice maar zijn schot wordt geblokt.

Deurne wordt sterker en heeft het betere van het spel.  Ze krijgen een goede kans, maar Dave red bekwaam. In de 15e minuut komt er een mooie combinatie en wordt de rechtsbuiten vrij gespeeld. Hij schiet de bal in de linker benedenhoek. Dave zit er nog wel aan maar het is 1-0 voor Deurne. Deurne krijgt in het vervolg van de eerste helft nog een paar goede kansen, vooral als  bij ons de buitenspelval niet goed wordt toegepast. Gelukkig spelen ze het niet goed uit en weten ze Dave niet meer te verrassen. Zelf hebben we ook nog een paar mogelijkheden om een kans uit te spelen, maar  de laatste bal komt steeds niet aan, Ruststand 1-0

De tweede helft starten we noodgedwongen in de zelfde opstelling. Fer komt er bijna aan en heeft het terrein met behulp van John Triepels uiteindelijk gevonden.

We starten de 2e helft iets beter en komen steeds meer tot kansen. Ramon speelt Danny vrij voor de keeper, maar Danny staat net buitenspel . Eventjes later krijgen we een vrije trap ruim buiten het strafschotgebied. Rob speelt de bal listig langs het muurtje naar Maurice en deze legt de bal breed op Patrick. Hij weet er wel raad mee en het staat opeens 1-1.

Deurne laat het er niet bij zitten en krijgt na balverlies van Thijs en goede kans, maar Erik red ten koste van een corner. Deze levert niets op en Erik verlaat het veld voor Fer .

We krijgen steeds meer kansen en na een mooie combinatie tussen Rob en Ramon wordt Theo vrijgespeeld. Zijn schot gaat echter over het doel. 

Na 20 minuten wordt een voorzet van rechts ongelukkig verwerkt en maakt de verdediger van Deurne hands. Dit buitenkansje benut Maurice met overtuiging en het staat 1-2.

Eventjes later valt Maurice met kramp uit en wordt hij vervangen door John Triepels. Deurne valt nog fel aan en Dave verricht een paar goede reddingen.

We breken nog een keer uit en na een mooie voorzet van Theo bepaalt Ramon de eindstand op 1-3.

Een leuke wedstrijd en een goede tegenstander. Wellicht voor herhaling vatbaar.