RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Opgeruimd staat wel zo netjes

Geplaatst op: 04-04-2018 - 717 keer gelezen

Bij binnenkomst in het kleedlokaal valt meteen op dat het nog niet erg netjes is opgeruimd in de doucheruimte. Onze leiders geven vandaag meteen het goede voorbeeld door bezem en trekker ter hand te nemen en de douche ruimte klaar te maken voor onze spelers om na afloop te kunnen genieten van een welverdiende douche.
Na een rustige warming up waarbij Henk al aangeeft geen gevoel in zijn rechter been te hebben starten we als volgt.

Opstelling (v.l.n.r.) : Dave, Wim, Erik, Ruud, Thei, Herman, Roger, Naard, Fons, Maurice, Danny
Wedstrijdleiding: Voormalig Speler/Keeper Panningen en assistent Peter
Reserve: Rich, Henk, Stefan

In het verleden was Panningen altijd een geduchte tegenstander maar de laatste tijd hebben ook zij te maken met te weinig aanvoer van jongere spelers. Wat meteen in de wedstrijd opvalt is het gevecht tussen de uit de kluiten gewassen spits van Panningen en onze blok beton Ruud. Maar ook de aanwezigheid van ons zeer mobiele speler Naard die overal plots weer opduikt en een ware plaag is voor de tegenstander. Met zeer snelle uitgevoerde aanvallen zetten we Panningen meteen onder druk. We krijgen meteen al wat kansjes maar de goal vinden lukt nog niet meteen. Zo wordt een voorzet vanaf links door Fons bij de tweede paal door Maurice in de handen van de keeper gekopt. Is Herman dreigend de zestien in gelopen maar zijn schot gaat voorlangs. Dan is het eindelijk in de 13de minuut toch Maurice die de 0-1 binnen schiet. Bij diverse aanvallen van Panningen krijgt de spits het erg zwaar te voorduren door toch maar steeds het duel met Ruud aan te gaan. Het overwicht van ons wordt pas in de 23ste minuut duidelijk als Naard de 0-2 binnenschiet [De 11de na de winterstop] . Panningen komt er af en toe uit maar dan over de flanken maar echt gevaarlijk voor Dave wordt het niet. Dan is het bij een actie van Herman helaas ook zijn laatste (misschien wel van dit seizoen) want grijpend naar zijn Hamstring is het einde oefening. De op de bank zittende Younes (Rich) wil voor een paar minuten eigenlijk niet van de bank komen maar na enig aandringen betreed hij toch het veld. Dit heeft uiteindelijk snel resultaat want in de 32ste minuut gooit Maurice de wedstrijd eigenlijk al op slot door de 0-3 binnen te schieten.

Het is rust.

Stefan neemt de plaats van Dave over (die zich het voetbaltenue aantrekt). Henk de plaats van Wim.
De spits van Panningen is de eerste helft niet ongeschonden door gekomen en moet zich laten vervangen.
Al snel ondanks dat Naard wat minder nadrukkelijk de aanvallen opzet is het Maurice die de 0-4 in de 40ste minuut binnenschiet. Henk wil de bal inspelen met zijn rechter maar dat beentje wil nog steeds niet en hij krijgt de bal nog niet eens over 10m ingespeeld.
Fons laat zich vervangen door Dave, die opeens de gevaarlijkste man op het veld lijkt. Maar bij een goede kans de bal helaas  te snel wil afronden en de bal over het doel schiet. Rich en Danny zijn echte teamspelers want voor eigen succes gaan is er vandaag niet bij. Elke bal wordt door hun netjes afgelegd op een medespeler, die er helaas niet altijd raad mee weet en er veel kansen onbenut blijven. Henk gaat toch tot het gaatje en probeert het met links hetgeen hem een stuk beter afgaat maar zijn afstandsschot gaat voorlangs.

De nieuwe spits van Panningen is wat bewegelijker en zorgt er wel voor dat hij redelijk uit de buurt van Ruud blijft maar daardoor ook niet erg gevaarlijk is (lijkt). Bij een hoekschop is hij dan toch dreigend door met een halve omhaal de bal op doel te schieten maar hetgeen goal oplevert. 
Dave krijgt nog eens de kans van zijn leven om te scoren maar hij geeft na afloop toe het lijkt vanaf de zijlijn zo gemakkelijk om te scoren als je rustig blijft.
Naard zorgt nog voor een mooi slotakkoord door de 0-5 binnen te schieten. Al met al mogen we zeggen een resultaat dat NETJES in onze resultatenlijst kan worden opgenomen.