RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Ook blessures krijgen de Neerse veteranen niet klein

Geplaatst op: 10-10-2021 - 600 keer gelezen

Voor de 2e week op rij meldt een tegenstander zich af vanwege personele problemen. En ook nu weer laat onze wedstrijdsecretaris Peter zien, dat hij niet van poppenlappen is en heeft een tegenstander uit zijn hoed kunnen toveren. Vandaag is dat Sc Susteren veteranen.

De wedstrijdselectie bestaat vandaag uit maar liefst 15 personen. Leiders Ruud en John zullen weer keuzes moeten maken, maar enkele spelers geven al aan dat er kwaaltjes zijn. Helaas voor Thei moet hij na de warming up het kleedlokaal opzoeken en starten we met de volgende 11:

Dave
Ruud, Tom, Thijs en Marcel
Mathijs, Jos en Naard
Danny, Maurice G. en Maurice V.
Reserve: Fons, Erik en vlagger John T.
 

Zoals altijd beginnen we vol op de aantal en Susteren heeft dat geweten. Ze hebben nog niet met de ogen geknipperd of de bal is al door Naard voorgezet en op de 2e paal door Danny op de pantoffel genomen. De keeper gooit zich daar nog moedig voor, maar wordt met bal en al in het doel gepegeld. 1-0 (2e). Het hoog druk zetten brengt de Susterense verdediging steeds in de problemen en de kansen stapelen zich op, maar de keeper van Susteren blijkt vaak een sta in de weg. In de 10e minuut vindt Maurice V. het wel welletjes en plaatst de bal eenvoudig in de linkerbovenhoek. 2-0. Niet veel later pikt Naard ook zijn goaltje mee door de bal hard binnen te schieten. 3-0 (12e). Als onze tegenstander dan toch een keer in de buurt van het doel van Dave komt, wordt deze middels een elegante sliding door Tom veroverd, dit tot grote consternatie van heel Susteren. In hun competitie mag je blijkbaar geen slidings maken. Scheidsrechter Lars Triepels vraagt de 2 ploegen hoe ze verder willen voetballen: met of zonder slidings ? ‘Zonder’ is de consensus en de grasmat is de grote overwinnaar van deze beslissing. Voor Neer is het ook niet erg, want de Neerse veteranen zijn gemiddeld een stuk jonger (en sneller) dan onze tegenstander. In de 24e minuut de 2e blessure voor Neer. Danny laat zich vervangen door Fons. Het spelbeeld blijft hetzelfde en Mathijs geeft een mooie voorzet op Maurice V. die de bal prachtig tegendraads binnenkopt. 4-0 (27e). In de 34e minuut gooit Maurice G. zijn hele lichaam achter een afstandsschot, die dan toch eindelijk zijn 1e doelpunt voor Neer betekent (5-0), maar met dit wapenfeit moet ook hij het strijdtoneel geblesseerd verlaten. Hij wordt vervangen door Erik.

Tijdens de thee geeft Maurice V. aan dat ook hij niet meer verder kan en dan staat de teller op 4 uitvallers en we weten al, dat Naard nog max 10 minuten kan voetballen, voordat hij moet gaan werken. Herman zou in de 2e helft de vlag overnemen van John T., die dus Maurice V. vervangt, ware het niet dat deze nog in het kleedlokaal achter is gebleven. Hermans pet blijkt tijdelijk een waardige vervanger van die vlag. Neer blijft aanvallen, maar het duurt toch tot de 51e minuut voordat Ruud B. een zaalvoetbalcombinatie afwerkt in het vijandelijke doel (6-0). Naard gaat na deze assist werken en Neer gaat verder met 10 man. Echte kansen krijgt Susteren in hun overtal nog steeds niet en Fons besluit de wedstrijd met een geniale actie: waar iedereen, de keeper incluis, een schot verwacht, stift Fons de bal majestueus over de keeper. 7-0 (67e).

In de kantine is het nog lang gezellig en ook onze tegenstander kan alweer lachen onder het genot van bier en bittergarnituur.
Komende zaterdag zijn we om 17.00 gastheer voor het altijd taaie Egchel.