RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Ook FC Maasgouw aan de zegekar!

Geplaatst op: 06-11-2017 - 656 keer gelezen


De wedstrijd vandaag tegen Maasgouw werd met spanning tegenmoet gezien. In de vorige duels “ging het ergens om” en er werd op het scherpst van de snede gestreden. Ondanks de tactische plannen van coach Harie is FC Maasgouw vandaag een maatje te klein.

Bas, Pierre en Harrie hebben minder woorden nodig en presenteren de volgende opstelling:

Doel: Jeffrey. Achter: Ruud, Niels, Rick, Wim. Midden: Jos, Roger, John. Voor: Joost, Maurice en Danny. Reserve: Erik, Thei, Fons en Dave. Scheidsrechter: Pascal, assistent-scheidsrechter: Peter.

Een gretig RKSVN laat direct weten voor wie vandaag de overwinning het meeste waard is. Het is al in de tweede minuut dat Joost de diepte wordt in gestuurd, onreglementair wordt gehinderd maar toch de bal richting doel weet te werken. Echter via de paal springt de bal terug het veld in en de man in het zwart haalt de woede van oranje op zijn nek door niet alsnog een penalty te geven. Voor de rest van de eerste helft gaat het spel goed op en neer en ook Jeffrey moet een keer een afstandsschot met de voet keren. Rond de 20e minuut belandt de wedstrijd in een, naar later zal blijken, beslissende climax: Een goede aanval van de gasten wordt van dichtbij binnen gewerkt maar Jeffrey redt met een reflex van/op de doellijn. De spits juicht uitbundig maar er is geen doellijntechnologie aanwezig om uitsluitsel te brengen. Geen doelpunt dus. Zelf halen we uit de snelle tegenaanval  het maximale als Jos op maat bediend wordt  door Joost, 1-0. Hierdoor verzwakt Maasgouw enigszins en zeker als we nogal goedkoop aan de 2-0 komen. De uitgekomen keeper voorkomt nog met een hoge bal het eerste gevaar, maar Roger staat op de juiste plek om in-een-tijd de bal, hatelijk langs de doelman maar in het net te plaatsen.  We zien nog een komische, maar pijnlijke act, als Jos met zijn neus de bal stopt. Daarop weer een goede uitbraak van Joost die hij zelf afrond en het staat enigszins geflatteerd 3-0. Voor rust scoort FC Maasgouw nog bijzonder fraai door een verrassend lobje over de kansloze Jeffrey. 3-1.


Sfeerbeeld onder de rust bij de eerste lichtwedstrijd van dit seizoen.

Erik vervangt Wim na rust. Thei en Fons blijven vandaag aan de kant.

Dave is voor Jeffrey gekomen en meent het spannend te moeten maken door slecht uit te verdedigen. De bal wordt opgepikt door de spits die plots vrij voor hem verschijnt. Gelukkig kan hij zijn fout corrigeren door de bal te heroveren. Deze bloedstollende actie zorgt voor menige verhoogde hartslag, vooral naast het veld. Dit was ook zo’n beetje de laatste gevaarlijke actie van de gasten die bij tijd en wijle weggespeeld worden. Nog geen 5 minuten na rust raakt Jos de paal en kan Danny vervolgens de 4-1 binnenwerken. Later kan de keeper kan een schot van Maurice verwerken maar als deze alleen voor hem verschijnt wordt hij, én collega verdediger, handig omspeelt door onze topscoorder, die er weer eentje op zijn conto kan bijschrijven. Kansen komen er voldoende en we zien Danny een mislukte omhaal uitvoeren en even later laat hij de eer aan Joost maar die mist de geweldige kans. Met nog 5 minuten te spelen is het weer Jos die zijn rentree tevreden kan afsluiten met de 6-1. Is het dan gedaan? Nee, we zijn nog te gretig en ook Roger scoort voor de tweede keer van afstand. Wim mag nog even terug voor de leeg gespeelde Danny voordat Pascal het eindsignaal laat klinken.

De coach van de gasten was na afloop duidelijk: “het verschil zat ‘m in de wil om te winnen”.

Inderdaad,  de 7-1 na een hoog rendement bij de afwerking zijn het resultaat van ons gedreven en geconcentreerd spel. We zijn sowieso aan een uitstekende serie bezig van 7 ongeslagen wedstrijden op rij. Volgende week BEVO dat  we niet mogen onderschatten maar de 8ste op rij is reëel.

 

Tussenstand topscoorders

Maurice Vullers

10

Dan Janssen

8

Joost Derikx

6

Henk Theelen

3

Roger Saelmans

3

Jos Stemkens

2

Erik Tobben

1

Geert Wagemans

1

Naard Vaes

1