RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Ook Egchel aan de zegekar gebonden

Geplaatst op: 07-10-2019 - 1217 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Een van de sterkste tegenstanders uit onze pool is op bezoek vandaag. Qua weer is het de beste dag van week het veld ligt er prima bij. De toeschouwers krijgen niet de topper die het de vorige keren was. We spelen in het zwart vandaag waardoor scheids Jan nog even van kleur moet veranderen.

De boodschap van coach Ruud en assistent Fred was aan dovenmansoren gericht. “Vermijdt de duels”, want dat is de kracht van Egchel. Vooral in de eerste helft wordt dus toch te lang gelopen met de bal, slecht vrij gestaan of te weinig onderling gecommuniceerd. Kortom we maken het ons zelf lastig en dat terwijl we vrij gemakkelijk het initiatief hebben en Egchel tot de counter is veroordeelt.  Na 5 minuten is het Mathijs die een serieuze poging doet met een strak schot, helaas recht op de keeper. De enkele keer dat Egchel in de buurt van ons doel komt is het Dave die het oplost. Zoals altijd met risico’s als veldspeler. Verder heeft hij niets te doen de eerste helft mede door ons eigen sterke verdediging waar Tom de tactiek van de tegenstander ook beheerst. Met felle duels houdt Egchel nog even stand maar in de 15e minuut is er dan de voorsprong. Vanaf het strijdgewoel op het middenveld wordt een snelle aanval opgezet over rechts naar links en de assist van Stefan wordt door Patrick resoluut in de touwen geknald. Als we tijdelijk met een man meer zijn kunnen we hier niet van profiteren. Een machteloze fase voor beide ploegen met hopeloze afstandsschoten hoog over, die dit illustreren.

Ondanks een goede poging van Mathijs, die fraai wordt gekeerd door de keeper en een kopbal op de lat van Stefan na een hoekschop van Fons, lukt het niet om voor rust een veilige voorsprong op te bouwen.
Als we na de hervatting dit alsnog proberen te forceren krijgen we de deksel op de neus. In een tijdelijke ondertal situatie na een noodgreep, ziet Egchel kansen en dringt aan. Dit biedt ruimte aan onze snelle mensen maar Joost kan niet profiteren wat Egchel aan de andere kant nu wel doet: Eerst nog de paal maar de rebound betekent de 1-1. Eenmaal op volle sterkte en de wissel Tom voor de niet meer frisse Stefan, gaat de wedstrijd de beslissende fase in. Met een echte Danny-actie fopt hij als een duveltje uit het doosje, binnen de 5 meter, de verdedigers én de keeper: 2-1.  Even later een strakke corner van zijn hand die volgens het boekje en onhoudbaar wordt ingekopt door Thei. De 3-1 breekt de laatste hoop van Egchel en als Danny onzelfzuchtig de bal terug legt op Mathijs kan deze de eindstand bepalen nog op 4-1. Een soort van 2e eretreffer is Egchel niet meer gegund door de goede actie van Dave die ook de aansluitende hoekschop onschadelijk maakt.

Een verdiende overwinning wat veldverhouding, balbezit en kansencreatie betreft maar door de Egchelse vechtlust bleef het lang in evenwicht.

De volgende opstelling leidde vandaag tot winst:

Basis: Dave, Wim, John, Tom, Henk, Mathijs, Stefan N., Fer, Fons, Patrick en Danny.
Op de reservebank zitten Erik, Joost en Thei plaats, die na rust de plaats in nemen van Tom, Fons en Wim. Tom valt later in de tweede helft weer voor Stefan.

Scheidsrechter is Jan Peeters ( ondanks blessure wedstrijd voltooid!) en Peter assisteert hem.