RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Onwennig begin

Geplaatst op: 02-09-2019 - 1283 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Voor de 1e “echte” wedstrijd tegen een ander voetbalteam (no offence, LTV Neer) moest het veteranencorps op verplaatsing, en wel naar Velden. Eerst was er de kennismaking met een nieuw lid, binnengeloodst via de Heldense bossen door recruitmentbureau Thei ad Boom: Tom Marcelissen.

De bereikbaarheid van ons vertrekpunt, café Manus Biej Mieke, werd enigszins bemoeilijkt door zo’n 400 ronkende brommers, maar we waren op tijd in Velden. IVO was daar de vertegenwoordigende partij, wat staat voor “Inspanning Voor Ontspanning” en dat is precies wat de veteranen van Neer kwamen doen met de kermis al in het achterhoofd.

Bas heeft het stokje van leidersrol volledig doorgegeven aan Ruud, die de volgende opstelling de wei in stuurde:

Doel: Dave

Achterin: Marcel, Rob, nieuweling Thijs, en de herstelde Wim

Midden: nieuweling Tom, Jos, Erik

Voorin: Danny, Patrick, Henk

Reserves: Stefan, John, Maurice, Thei

De veteranen van IVO snapten al direct dat de zon een factor in het spel zou zijn en deden de warming up dan ook voornamelijk in de schaduw van een enorme boom naast het veld.

Het begin was onwennig op het blijkbaar iets te lange gras. Het gebruikelijke tici-taca voetbal van de Neerse veteranen kwam niet echt van de grond. Sterker nog: door de vele te korte passjes was de tegenstander vaker gevaarlijker voor Neers doel dan men gewoon was. Een zo’n fout leidde zelfs tot een 1 tegen 1 situatie met Dave, die gelukkig aan het langste eind trok.

Neer veranderde iets van tactiek en ging meer met opstomende halfs en lange steekpassjes werken. Dit concept bleek wel goed te werken, want in de 7e minuut opende Danny de score in Neers voordeel: 0-1. Patrick Verkoulen liet zich ook niet onbetuigd en scoort in de 22e minuut de 0-2. Hij wilde zelfs meer en joeg daarna door op de keeper. Ruud maande hem om de krachten in deze hitte te sparen, maar Patrick bewees dat eigenwijs ook wijs kan zijn, want hij ontfutselde de keeper de bal en tikte deze eenvoudig in het doel. 0-3 (25e). Na de aanvankelijk problemen in de defensie door de “lopende” mensen van IVO, kwam het doel van Dave tot de rust verder niet meer in gevaar.

De thee gaf de mannen van IVO nieuw elan en zij zetten Neer onder druk met een aantal goede aanvallen. Stefan, die Dave nu verving, stond echter zijn mannetje en trad een aantal keer reddend op. Toch moest ook hij het antwoord schuldig blijven op een prima geplaatste kopbal die IVO weer in het zadel leek te helpen. 1-3 (38e). Neer had nog even een moeilijke periode, maar vond steeds vaker de ruimte achter de Veldense verdediging. Bij een van die counters, liet Jos iedereen zijn hielen zien en krulde de bal achteloos om de keeper heen 1-4 (48e).

Na de drinkpauze reageerde IVO attent op een miscommunicatie in de Neerse defensie, 2-4 in de 62e min, maar de 3-gaol-marge werd in diezelfde minuut weer hersteld door Patrick. Deze 2-5 was ook de eindstand.

Na de verkoeling in de Veldense kantine met airco, ging het gezelschap terug naar Neer.

Een onwennig begin, maar gedurende de wedstrijd tegen deze goede tegenstander, begonnen de automatismes langzaamaan alweer op gang te komen. Volgende week in de thuiswedstrijd tegen de Eindse Boys hopen we deze lijn voort te zetten.