RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Onverwachte voetbalmiddag

Geplaatst op: 18-03-2019 - 891 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Zaterdagmiddag. Nog een keer de email controleren. Zou de mailserver er uit liggen, want er had toch al lang een mailtje moeten komen met de afgelasting? Om 16u toch bij café Maneslust naar binnen, waar zich al meerdere, onzekere veteranen hebben verzameld. Horn wil blijkbaar de goede “flow” niet onderbreken en wil gewoon voetballen. Dat belooft wat.

Erg breed zitten de Neerse veteranen vandaag niet in hun selectie. Erik en Marcel hebben de voetbaltas bij zich, maar geven aan dat dat eigenlijk voor de sier is. Ook pakt Erik, na zijn langslepende blessure, de draad (vlag) weer op, omdat Peter is verhinderd. Ramon is het aanvullende toetje vandaag en is daar extra mee in zijn nopjes, als blijkt dat hij de dag erna toch al niet hoefde te voetballen met het 3e.

Eenmaal aangekomen blijkt het veld er prima bij te liggen. Zo goed zelfs, dat ze de A-jeugd (oeps, JO-19) ook nog eerst een wedstrijd op laten voetballen.

De opstelling is dan als volgt:
Doel: Dave. Achterin: Thei, Rob, Ruud en John. Midden: Naard, Ramon en Joost. Voorin: Maurice, Patrick en Danny.
Henk wordt plotseling ziek en blijft vandaag toeschouwer.

Horn begint onthutsend zwak aan de wedstrijd en het is te wijten aan de Neerse afronding dat het geen 0-5 is binnen 10 minuten. Wel is het in de 10e minuut 0-1 door een droge schuiver van Danny. Horn grijpt in en brengt 2 wissels in. Neer moet even acclimatiseren, maar tot grote kansen leidt dit niet aan Hornse zijde. Neer gaat vrolijk verder met het missen van kansen. Na ongeveer 25 minuten vindt Naard het wel welletjes en deponeert zomaar een balletje vanaf de linkse kant in de rechterbovenhoek. De keeper moet kansloos toekijken. Met de magere 0-2 gaan we rusten.

Wie de veteranen een beetje volgt, weet dat het fluitsignaal voor de 2e helft en de aftrap mee, een gevaarlijke combinatie is. Voor de tegenstander dan. De fluit klinkt, Naard sprint al naar voren vanaf links, Patrick plaatst de bal van de aftrap terug op Ramon en deze passt in de diepte tussen het gat van de back en centrale verdediger, waar Naard, al voorbij sprintend bij de back,  in volle snelheid de bal meeneemt en in de goal schiet. Mensen moeten nog uit de kantine komen, een Hornse spits is nog gezellig aan ’t babbelen met een Neerse back en we zijn welgeteld zo’n 3 seconden in de 2e helft en het is 0-3.

Horn probeert het daarna nog wel en voetbalt in ieder geval beter dan in de 1e helft. Het maakt nog een paar pittige overtredingen, maar komt niet echt meer in de wedstrijd. 10 minuten voor tijd komt Patrick 1 tegen 1 op de keeper en schiet deze met een kneiterharde pegel in gruzelementen. De terugspringende bal kan hij daarna in het lege doel schieten. 0-4. De keeper kan gelukkig gewoon verder. Waarschijnlijk met een mooie afdruk van een bal op zijn lichaam.

Horn wil nog wel de eretreffer, maar kan dat vooralsnog niet afdwingen met een paar, niet zo goed genomen, vrije trappen rond de 16 meter, nog 2 scrimmages voor het Neerse doel en de kleine middenvelder die vanaf rechts naar binnen snijdt en slechts de binnenkant van de paal treft.

Drie minuten voor tijd een aanval uit het boekje voor Neer: Naard krijgt de bal links in de diepte, passt in één tijd door op Danny, deze legt in één tijd terug op Joost en die plaats de bal in één tijd in het doel. 0-5. Horn is een vlugge leerling, want even na de aftrap gooien zij de bal ook in de diepte. Deze bal wordt teruggelegd op de 6 meter en de inglijdende middenvelder maakt de eretreffer. 1-5. Nog geen minuut later zorgt Danny voor het slotakkoord door attent te reageren op een scrimmage in de hornse doelmond. 1-6.

Na de wedstrijd onder het ”genot” van een plastic bekertje bier wordt nog even nagepraat en gaan de veteranen huiswaarts richting Manuslust.

Volgende week komt Merefeldia uit Nederweert op bezoek, dat ongetwijfeld uit is op revanche.