RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


'Ons doel' in de kantine!

Geplaatst op: 26-10-2014 - 594 keer gelezen

Binnen de jeugdafdeling van RKSVN is men enkele jaren geleden aan de slag gegaan met het maken van afspraken m.b.t. het thema respect. Voor aanvang van ieder seizoen maken de teams, van de Mini F tot de A1, zelf afspraken. Per team worden minimaal 3 afspraken gemaakt. Denk hierbij aan afspraken als niet schelden, geen commentaar op de leiding, tegenstander voor en na de wedstrijd een hand geven en niet pesten.

De jeugdteams hebben ook gesproken over “straffen” wanneer iemand zich niet aan de gemaakte afspraken houdt. Het mooie is dat de teams de straffen zelf benoemd hebben. Het kan variëren van kleedlokalen poetsen tot het niet mogen deelnemen aan een wedstrijd. Bij grote of herhaaldelijke overtredingen neemt het bestuur maatregelen, maar RKSVN wil in eerste instantie de verantwoordelijkheid bij de teams zelf leggen.

Teamfoto
Na het maken van de afspraken is van elk team een teamfoto gemaakt. Bij deze foto zijn de zelf gemaakte afspraken genoteerd. De foto’s zijn daarna in de kantine opgehangen; en niet zo maar opgehangen! Symbolisch is een doel afgebeeld op de muur van de kantine met het opschrift “ons doel”.

Voor het seizoen 2014 - 2015 is het doel zelfs letterlijk té klein (zie onderstaande foto's); dit bewijst maar weer dat de jeugdafdeling leeft!