RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Onnodig verlies leidt tot teleurstelling…

Geplaatst op: 25-11-2019 - 1189 keer gelezen

Door: Eva Custers

Zondagochtend, kwart voor negen. Terwijl we nog aan het bijkomen zijn van de leedjesaovendj en de Sjansespass van de avond ervoor, vertrekken we naar Maasbree. Vandaag spelen we tegen MVC Dames 2.

Het is een fijn voetbalweertje, de velden liggen er mooi bij in Bree en na een korte warming-up starten we de wedstrijd. Na een rommelig begin krijgen we de wedstrijd steeds meer onder controle. Na 10 minuten krijgen we een vrije trap op een mooie plek. Demi kan deze helaas net niet binnen werken.

Weer een vrije trap na een overtreding op Senna. Demi legt de bal keurig op het hoofd van Marissa, maar Marissa kopt net naast. Vlak hierna een moeizame redding van de keepster na een schot van Senna. We zijn helaas net te laat voor een rebound. Opnieuw een vrije trap, zonder resultaat. Deze middencirkel-scheids lijkt veel vrije trappen weg te geven; kan in ons voordeel zijn maar als de laatste man van Maasbree aan schot gaat komen dan kan het ook in ons nadeel zijn. Goed opletten met vrije trappen weggeven dus. Marissa legt opnieuw aan voor een vrije trap, maar helaas niet krachtig genoeg om de keepster te verschalken in de linkerhoek.

De eerste kans van MVC is direct raak. 1-0. Niet nodig dit. Het schudt ons wel even wakker. We moeten nu echt eens gaan voetballen.

Na een steekpass van Eva kan Marissa vrij doorlopen naar de keepster en ze legt de bal fijn breed op Senna, die beheerst afrondt. 1-1!

Ook het volgende schot van Demi vliegt er lekker in; meteen de 1-2. Met deze tussenstand gaan we de rust in. De tweede helft beginnen we toch weer rommelig. Janou moet het veld verlaten met een beenblessure, Marissa verschuift naar de voorstopperpositie en Sianne komt erin in de spits. Anna geeft een mooie voorzet op Senna en het begint weer een beetje op voetbal te lijken. Na een knullig weggeven vrije trap door een handsbal krijgt MVC een vrije trap in ons 16meter-gebied en deze zit erin. 2-2.

We krijgen het lastig. Met Brynja en Suus als reddende engelen achterin houden we wat kansen van MVC tegen. Anora en Lisanne voetballen zich leeg op de links- en rechtsbuiten van MVC. We benutten onze eigen vrije trappen niet goed genoeg en die 2-3 blijft dan helaas ook uit.

Met een 2-2 eindstand keren we dan ook terug naar Neer. Het is een gelijkspel dat voelt als verlies. Volgende week in de thuiswedstrijd tegen America móeten we ervoor zorgen dat die 3 punten in Neer blijven. We zijn sterk begonnen in de competitie, maar laten het nu onnodig liggen; we moeten en zullen terugkomen bovenin. Volgende week 10:00, RKSVN VR1- America VR1.