RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Ongeslagen dames strijden voor winst!

Geplaatst op: 01-10-2019 - 1224 keer gelezen

Door: Eva Custers

Het is een vroege en regenachtige zondagochtend, en de Neerse dames zijn weer aanwezig op het voetbalveld. Eerst wordt de teamfoto gemaakt, waar iedereen natuurlijk stralend op staat, en dan mogen we onze oranje tenues verwisselen voor een geel shirt. In combinatie met oranje sokken en die zwarte broek een mooi gezicht, maar hé, we zijn zo vroeg opgestaan om te winnen, en niet voor de looks… Vandaag staat de wedstrijd tegen Baarlo 2 op het programma. Een team waar we weinig van weten, en daardoor dus gevaarlijk.

We zijn met maar liefst 18 speelsters. Om 10 over 10 gaat het fluitsignaal, iets later dan gepland (waarschijnlijk door de outfitwissel). In de derde minuut ontstaat er meteen een kans voor Senna H., maar helaas zonder gevolg. Suus de beunhaas houdt het achterin goed leeg, en voorin ontstaat een kansje voor Marissa. Dan is het toch Demi die een zonnestraaltje weet te brengen in deze eindeloze regenbui; ze wint het duel met de centrale verdedigsters en scoort de eerste goal voor Neer in de 25e minuut. 1-0! Dit alles dankzij een mooie assist van Senna H.

Meteen daarna is het Anna die de bal erin weet te leggen na een prachtige voorzet van Janine, Demi legt hem nog even mooi klaar en Anna rondt keurig af. 2-0!

Eva krijgt van Sepp de opdracht om als spits tegen de ‘laatste vrouw’ van Baarlo te gaan voetballen, wat bij Baarlo zorgt voor onrust in de verdediging. Er volgen een paar corners maar we weten er helaas niets uit te halen; het blijft een nek-aan-nekrace. Ondertussen maakt FotoWiel een paar sfeerbeelden van de tribune en wordt zijn statief bijna omver gerend door het fanatisme in het veld. De scheids grijpt gelukkig in en FotoWiel verplaatst. De selectie staat ondertussen te wachten totdat ze op de foto mogen, we waren al verbaasd want zoveel publiek hebben we nog nooit gehad; bijna sloegen de zenuwen toe. We krijgen een corner in ons voordeel maar toch fluit Rens af en is het rust.

Om 11.11 begint de tweede helft. We hebben een extra supporter; Joep, de hond van Sianne moedigt ons blij aan. Nu moeten we wel gaan winnen. Marissa krijgt meteen een mooie kans, en Brynja maakt uiteraard weer goede reddingen. Suus blijft achterin alles leeghouden en Anna test haar conditie op het middenveld. Nina zit met haar hoofd in een volleybalwedstrijd want ze voetbalt vandaag met de handen, maar de scheids ziet het niet altijd en het leidt zelfs tot een mooie voorzet. Helaas onbenut. Brynja redt ons weer na een gevaarlijke uitbraak van Baarlo. We krijgen een vrije trap op de rechterkant van het middenveld van Baarlo, Demi weet hem te benutten en dan is daar de 3-0. Meteen na de aftrap is er een kans voor Eva na een mooie pass van Demi, maar helaas wordt die niet afgerond. Dan is daar opeens weer de gouden combi; Senna H. en Demi vormen een 1-2tje en tikken zich fijn door de verdediging van Baarlo heen. Het is uiteindelijk Demi die de bal erin legt en met een 4-0 eindstand gaan we zeiknat van de regen het veld af. Dat was het nat worden zeker waard, die drie punten zijn voor ons en we staan bovenaan! Over twee weken spelen we de uitwedstrijd tegen Sparta.