RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Ongeslagen RKSVN 2 wint de derby!

Geplaatst op: 19-11-2018 - 737 keer gelezen

Na twee gelijke spelen tegen Helden 5 (28 oktober; 2-2) en Egchel 2 (4 november; 2-2) heeft het nog steeds ongeslagen RKSVN 2 ook weer twee wedstrijden gewonnen. Op 11 november werd afgerekend met hekkensluiter RKMSV 3 (5-1); afgelopen zondag werd de topper tegen Kessel 2 met 0-1 nipt gewonnen. Door de overwinningen stoomt RKSVN 2 weer op naar de tweede plaats, en nadert het koploper Panningen tot op één punt. Hieronder wat u er nog van moet weten...

Op de 11de van de 11de was het tot laat ‘Vastelaovend’ in huize Franssen. Onze doelman moest met moderne doellokaal-technologie uit zijn bed worden gelicht. Wie anders dan een medewerker van Wabbes Media en Design wist dit voor mekaar te krijgen, en ons er ook nog van op de hoogte te stellen! Max: kun je het filmpje waarin de uitzinnige Rick de uitzinnnig vermoeid ogende Pim wakker belt nog even naar Dumpert sturen, alvast bedankt. Pim was wakker en de wedstrijd tegen Meijel begon. Het liep helaas voor geen meter tegen de nummer laatst en na net zoveel tijd als de tijd dat Pim te laat was gekomen, werd er gewisseld: Roel en Jules het veld in. Sem wist ons dan toch op 1-0 te brengen. Maar niet voor lang: 1-1. Gingen we vandaag punten verspelen? Gelukkig was daar weer Sem met de 2-1. Daarna was de ban gebroken. Sem, Joost en Tim bepaalden de uitslag op 5-1. Max, als je dan toch inzendt, het huppeltje van Tim kan er zo bij.

Op de 18de van de 11de moest het hele huis Van den Berken worden wakkergebeld, voordat Martijn eindelijk verscheen. Dit ging gewoon op de ouderwetse manier. (‘Alweer die’ ?!?!?!?!?!?) Met ‘slechts’ 14 man, afwezigheid van Max en Gerald, ‘joker’ Jort Heijnen die de zieke Miel verving en Jules die ‘door omstandigheden’ op scherp stond, werd om 11u afgetrapt in Kessel. De flitsstrategie van trainer Leon, om na 10 minuten 4-3-3 ineens te switchen naar 4-4-2, dreigde RKSVN 2 niet te gaan helpen. Na 6 minuten viel Kessel aan, en... de aanvaller wurmde zich voor doelman Pim en schoot de bal erin... Maar: overtreding op Pim! Geen doelpunt. Sem werd voorwaarts naast Lars Triepels gezet en Jos en Tim bestreken de flanken. Toen kwamen er kansen. Tim werd na een pass van Sem in kansrijke positie gebracht, maar verslagen door een polletje. Lars schoot vanaf de zijkant op doel... Mis. Ondertussen kreeg Siep geel, en drong Kessel even aan (schot op de paal!), maar RKSVN bleef het beste van het spel houden. Er werd goed gecombineerd en van achteruit rondgespeeld. Linksback Rick Luijten kreeg de ruimte en begon aan een ‘good old Rickse Rush’. Een geweldige voorzet! Lars kopte hem erin. Het stond 0-1! Vlak voor rust kreeg Sem nog een uitstekende kans. Zijn halve omhaal kon gestopt worden.

In de tweede helft speelde Roel de bal op Lars, die volledig vrijstond en kon uithalen voor een schot. Naast! Maar Lars schreeuwde het uit van de pijn. Oei, dit was goed mis. Met een brancard moest onze doelpuntenmaker van het veld worden gehaald. Jort kreeg daarna ook een goede kans, en zijn corners (die we in de 2de helft eindelijk wel kregen) waren ook vandaag gevaarlijk. Jos en Sem schoten op doel, maar de bevrijdende 0-2 bleef uit. In de laatste 30 minuten van de wedstrijd was het eenrichtingsverkeer. Kessel creëerde kans op kans. Pim redde eveneens keer op keer en natuurlijk stond Jules vandaag dus extra op scherp, om menige bal vroegtijdig te onderscheppen. Maar dan toch: de Kesselse aanvallers kwamen er met drie man langs! Pim was uit de goal. Gelijkmaker? Naast. Even later: weer een uitbraak van Kessel. Mis! Corners, meer corners en vrije trappen volgden. De bal ging er niet in. RKSVN 2 leverde alle mogelijke strijd. Jos was flink aan het ‘plogen’, Bart bikkelde zich naar het einde en Joost vloog nogmaals hoog in de lucht om de bal weg te koppen. Eindstand! Een zwaarbevochten 0-1 winst stond op het bord.

Door de overwinning op de naaste concurrent, ziet het er bovenaan als volgt uit: 1. Panningen (16 uit 7), 2. RKSVN (15 uit 7), 3. Kessel (13 uit 7), 4. Blerick (13 uit 8) en 5. Irene (12 uit 6). Volgende week wacht wederom een belangrijke wedstrijd tegen Blerick. En hoe is het nog met Lars? Helaas kregen we het bericht dat zijn enkel op meerdere plaatsen gebroken is. Hij is dezelfde avond nog geopereerd. Onze matchwinner van vandaag zal er voorlopig dus niet bij zijn. Volgende week dragen we daarom allemaal ‘Pray4-3Pils, Sponsored by Milan’-shirtjes. We verwachten dat het gelijknamige nummer na onze avond Cheetah een internationale hit wordt, we zullen hiervoor onze bestback naar China sturen en vast ooit zal iemand er een boek over schrijven. Pray4-3Pils!