RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Oktober, worstmaand

Geplaatst op: 21-10-2019 - 1073 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Echt herfstweer maar deze namiddag en avond blijft het gelukkig droog waardoor de omstandigheden goed zijn voor de grote clash. Twee ongeslagen teams, beide alles gewonnen zelfs, staan tegenover elkaar. Het gaat om de worst vandaag!

Het leiders trio is compleet, en Neer op volle sterkte, lezen we in vooraankondiging.
Dat ziet er dan zo uit: Dave op doel, achter: Tom, Rob, Thijs, John. Midden: Joost, Jos en Naard. Voor: Danny, Maurice en Mathijs. Reserves: Henk, Thei, en Patrick.
Helaas moet uw reporter de eerste helft missen en via gedegen onderzoek dit deel reconstrueren. Beide partijen zijn het er over eens dat Neer de eerste helft een terechte voorsprong op bouwt die veel hoger kon en ook had moeten zijn. De twee doelpunten zijn van hoge kwaliteit zowel de 1-0 van Mathijs (bekeken laag schot in de hoek) als de 2-0 door Maurice die de bal ineens vanuit de lucht binnen schiet. Naard is verantwoordelijk voor beide assists die hier bij horen. Hij maakt na rust plaats voor Patrick.

Horn proeft dat er mogelijkheden zijn en het is duidelijk wat ze willen. De felle strijd om iedere bal levert  meestal een rood wit voordeel op maar resultaat blijft uit tot de 15e minuut. Dave heeft al een gevaarlijke kopbal net onder de lat onschadelijk gemaakt als balverlies op het middenveld door Horn wordt afgestraft met een snelle actie. De spits komt vrij voor hem, hij redt nog door goed uit te komen maar de rebound is onhoudbaar, 2-1. Er zijn veel verwijten over en weer te horen binnen oranje en dat is het slechtste hoe je als team kunt reageren. Maurice verlaat het veld voor Henk. Horn zal gaan profiteren en dat gebeurt, toch vrij onverwacht, in de 25e minuut met een prachtig afstandsschot in de rechterbovenhoek waar Dave alleen maar naar kijkt (kan/wil kijken?). De schutter is er van overtuigd dat zijn kanonskogel onhoudbaar was. De stand is in evenwicht. We verzuimen om de winst toch nog naar ons toe te trekken, als Danny een panklare kopbal niet in durft in te knikken. Nog even bibberen bij een gevaarlijke poging van Horn maar Dave ziet de hoge bal recht boven zich landen en kan nog net overtikken. Pascal fluit af na een pittige wedstrijd en een terecht gelijkspel.

Twee verschillende helften, Neer verzuimt om de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen en Horn komt sterk terug in de tweede helft. Neer heeft nog kansen maar uiteindelijk kunnen we nog blij zijn met het gelijke spel!

Ook na de wedstrijd gaat het om de worst, letterlijk dit keer, die ook weer gebroederlijk wordt gedeeld. Die Stimmung is gut! Het alternatieve naegele, de lekkere broodjes worst met sauerkraut, de heffers, de passende muziek en de versiering zorgen voor een geweldige entourage.  Met dank aan de organisatie, met name Henk, voor de gezellige avond!