RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Nog veel werk voor staf Veteranen

Geplaatst op: 02-09-2020 - 919 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Voor de eerste keer sinds 15 februari mogen we de groene wei in. Het gras ligt er prachtig bij maar is iets aan de hoge kant wat weer een goed excuus is voor de verdwenen technische vaardigheden van menig speler. Hopelijk niet voorgoed. IVO weet er beter raad mee en is bijna de gehele wedstrijd de betere ploeg. Meer kansen en uiteindelijk met een verdiende overwinning weer naar Velden.

Scoreverloop:

24. Eigen doelpunt          0-1
30. Maurice                     1-1
47. IVO                            1-2

Opstelling bij aanvang: Dave, Patrick, Rob, Tom, Wim, Thei, Jos, John, Rens, Maurice, Fons.
Reserves: Erik, Danny, Marcel, Niels, Ruud, Henk
Scheidsrechter: Erik Versteegen, assistenten: Niels, Wim en Fred.

De openingsfase is duidelijk voor IVO en met wat minder medelijden, staat het na 10 minuten al 0-2. Dave blijft alert en ook de vrije kopkans is voor hem een makkie. Zelf laten we slechts één “wapenfeit” zien in de eerste 20 minuten als John een listig puntertje probeert maar de keeper kan hem als een terugspeelballetje uit de lucht plukken. Het “grote wisselen” begint. De eerste proefminuten voor Rens zitten er dan ook op. Zelf is hij tevreden, conditioneel kan hij redelijk mee over maar voetballen wordt een langer traject. Dat gaat goed komen met alle ervaring rond om hem heen. Henk vervangt hem en Marcel komt voor Patrick. Een tweestrijd om de rechtsbackplaats? Ivo wordt steeds serieuzer en scoort zelfs, echter terecht afgekeurd wegens buitenspel. Danny vervangt Fons en ook de wissel van de dag, Erik voor Wim. Zijn eerste balcontact is zo ongelukkig dat zelfs Dave verrast wordt en IVO erg goedkoop aan de 0-1 komt.

Nu zien we een paar snelle uitvallen van de oranjemannen en Danny kan een venijnig schot afleveren dat wordt geblokt. De bal maakt een hoge boog en Maurice geeft een slim zetje en kan dan vernietigend uithalen waardoor we met 1-1 gaan rusten.

Ruud en Niels vormen na rust het centrale verdedigingsduo in plaats van Rob en Tom. IVO neemt zeker geen genoegen met een gelijkspel, combineert goed en maakt gebruik van de onzekerheden achterin. We zien een gevaarlijke diagonale schuiver net langs de paal en de druk behoorlijk toenemen daarna. Een hoekschop is de basis voor onze nederlaag. In tweede instantie kan het leer door de veel alertere aanvaller binnen gewerkt worden. 1-2.
Weer drie wissels; Tom, Patrick en Rob voor John, Marcel en Jos. Van verse krachten kunnen niet meer spreken en de vermoeidheid en pijntjes zie je toenemen. Knap dat we nog een soort van slotoffensief kunnen brengen. Hierdoor zien we ook de echte kracht van IVO’s verdediging die ons veelal de baas blijft. Een verrassende actie als Niels een voorzet geeft en daarbij de keeper tot een uitstekende redding dwingt. Even lijkt zelfs de 2-2 mogelijk maar het laatste passje naar de geheel vrijstaande Danny lukt net niet. IVO krijgt aanvallend meer ruimte en qua kansen zou het eerder 1-3 moeten worden. Dave redt ons en zorgt dat het nog spannend blijft tot de laatste minuut.

Nog een debuut: Erik is gecontracteerd als scheidsrechter en kan terug kijken op een goede partij. Uiteraard heeft hij zelf enkele momenten waar hij achteraf niet tevreden over is maar gelet op de fouten van de voetballers…………. ?

De derde helft is als vanouds gezellig en in de kantine kunnen eindelijk de voorraden weg gewerkt worden. Niemand klachten overgehouden?

Één oefenwedstrijd is erg weinig met de topper tegen Horn van de volgende week voor de boeg. De leiding heeft de vorm van de meeste spelers slechts beperkt kunnen inschatten en daarbij, 11 individuen maken nog geen succesvol team. Dat moet gesmeed worden en vraagt iets meer tijd. Zeker met de luxe van de grote opkomst is het nog wel even puzzelen wie in welke combinaties de beste prestaties leveren. De komende week zullen ze alle ervaring en trucs moeten inzetten, aan de motivatie zal het niet liggen. We zullen het zien!