RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


No Mercy

Geplaatst op: 06-04-2022 - 799 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Het is flink crises in het land van het veteranenvoetbal. De geplande thuiswedstrijd tegen Bieslo kan ook al niet doorgaan omdat ze zich inmiddels terugtrokken. Peter vond Eindse Boys bereid weer eens tegen ons te spelen en dus op naar D” Indjt. Voor ons eigen team was het kritisch maar gelukkig zijn 3 invallers bereid om mee te spelen waarvan Rick en Ramon in hun vaders voetsporen treden. Ruud en Fred hebben zo toch 12 man waaruit volgende basisopstelling wordt geformeerd:

Dave, Rens, Tom, Rick Luijten, Joost, Niels, John, Fer Nijssen, Ramon Berben, Danny en Fons. Res: Rob. Peter vlagt.

Boden de Boys enige weken nog behoorlijk tegenstand, vandaag was dit helaas niet het geval. Als Niels al na enkele minuten met een slap schot dat van richting veranderd wordt de 0-1 aantekent en Ramon even later een van de lat terug ketsende voorzet tot 0-2 promoveert, is er van een wedstrijd al geen sprake meer. Laatst genoemde staat op scherp en bij een corner maakt hij de 0-3. Niels raakt geblesseerd en Rob kan al vroeg invallen. We blijven goed samenspelen ondanks de verleiding te veel te gaan lopen. Danny is zelf wat ongelukkig maar een voorzet op maat wordt met een mooie boogbal over de keeper in het doel geplaatst door ………….. Ramon. Voor rust is zijn doelpuntenhonger nog niet gestild en kogelt hij ook nog de 0-5 binnen. Het dreigt een ramp te worden voor de groenwitten en we krijgen langzamerhand medelijden met hun keeper.

De thee gaat er wel in want het is nogal ozelig, We blijven wat langer in het kleedlokaal en we bespeuren enige onderschatting van de tegenstander.  We treffen na het seintje de thuisploeg al gretig aan voor de aftrap. Respect voor deze instelling en komt nu de omslag? Je zou ze het gunnen maar het gaat er niet van komen! Ook in de tweede helft zien we geen enkele vijandelijke actie waarvan gevaar uitstraalt. Dave heeft het erg gemakkelijk vandaag net als de scheidsrechter trouwens.

Rob gaat verder waar we de eerste helft mee begonnen, scoren. Met een afgemeten boogballetje over de keeper staat het 0-6.  De verder onopvallende in dienst van het team spelende John wordt niet aangevallen en men kent zijn kracht van het afstandsschot nog niet, ……. te laat; de bal zeilt zuiver in de rechter kruising. Ramon krijgt ook zijn kansje en als een echte spits betaamt, glijdt hij een voorzet van Fer achter de keeper. Het staat nu al 0-8 en dat vinden de mannen uit Nederweert-Eind schijnbaar een slechte stand want ze maken er zelf 0-9 van. Iedereen verlangt ondertussen naar het eindsignaal, behalve Joost dan, die nog even genadeloos hard uithaalt voor de 0-10.

Geen leuke middag voor beide ploegen maar we zijn weer in actie gekomen en tonen vormbehoudt. Dat is wel nodig want de volgende week staat weer een uitwedstrijd op het programma en wel tegen Egchel. Thuis werd verloren en dus hebben we iets goed maken!