RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Nieuwe tegenstander UIT bezorgt ons trio de nodige problemen

Geplaatst op: 22-09-2014 - 556 keer gelezen

Ondanks dat we ruim in het personeel zitten dit jaar blijkt dat reeds bij het begin van dit seizoen geen overbodige luxe. Wederom dient het leidende trio alles uit de kast te halen om een team op de been te brengen. Donderdagavond hebben we nog steeds maar 10 personen die aanwezig zullen zijn.  Gelukkig is gebleken dat bij de afmelding van Coen en Fred dat zij uitgingen van een aanvangstijdstip 17:00 maar onze nieuwe tegenstander sc Irene speelt hun thuiswedstrijden reeds om 16:00. Dus zij konden nog worden opgenomen in onze kleine UIT selectie.

Gestart wordt er met Jeffrey, Rob, Coen, Niels, Erik, Ruud, Roger, Herman, Rob, Maurice en Fons. En Assistentscheids  Fred.

Na een rustig begin proberen de mannen de ploeg enigszins onder druk te zetten hetgeen echter sporadisch lukt. Het feit dat diverse personen meer met de bal aan het vechten zijn dan met de tegenstander zorgt voor onvrede onderling. Diverse fout passes waarvan naar mening van de Neerse toeschouwers Herman er het meest geeft zorgt voor een kleurloze eerste helft. Een kleine kans als Herman wel een keer rechts doorbreekt is zo ongeveer het enige wapenfeit dat mij in het geheugen gegrift staat . O Ja een kopbal na een hoge voorzet van achteruit van Fons door Ruud gaat helaas naast. In de dug out wordt nog geopperd dat alleen Erik en Jeffrey zich onthouden van het mindere veldspel en de nodige rust brengen in de achterhoede.

De tweede helft wordt na de nodige positiewisselingen met goede moed begonnen Fred neemt de positie van Coen over en Ruud verhuisd naar de Spits. Loopwonder Rob wordt naar het middenveld verhuisd en Maurice gaat rechtsbuiten spelen en Fons op links. Dit lijdt al snel tot enkele kansjes.

Een goed genomen vrije trap zorgt ervoor dat Rob een mooie voorzet kan geven maar daar waar hij deze rustige over de grond moet voorzetten geeft hij hem navelhoog voor waar onze mensen en ook onze tegenstander niks mee kan. Eigenlijk is het spel daarna weer zo wanhopig als in de eerst helft. Dan gebeurt er ineens een wondertje. Herman verzorgt een mooie voorzet en bij de tweede paal wordt die door Ruud ingekopt. Via de Keeper en weer Ruud wordt er eindelijk gescoord. Een botsing tussen de Keeper en Ruud zorgt voor enige twijfel (zou hij affluiten voor aanvallen keeper) maar de goed leidende scheids heeft het goed gezien en de 1-0 voor ons is een feit. Later wordt Fons goed aangespeeld in de zestien en door diverse mooie kapbewegingen speelt hij zicht knap vrij tussen diverse tegenstanders. Een schwalbe (wellicht al die van het jaar) maakt echter een einde aan deze aanval (de sjpriet waas op) en de keeper kan de bal rustig oprapen. Ook Herman blijkt door zijn krachten heen te zijn en bij de corner vlag zakt hij gewoon door zijn benen met de bal aan de voeten en kan de tegenstander de bal rustige uitverdedigen. Maurice heeft nog een goede mogelijkheid vanaf de rand 16 hij schiet met links mooi binnen maar de paal staat het succes in de weg. Ook Niels duikt nog eens voor de goal op maar ook hij is vandaag niet scherp genoeg om het kansje doeltreffend af te ronden. Een goed opgezette aanval zorgt ervoor dat Roger rechtsbuiten aan de bal komt en een goede voorzet geeft die door Rob G mooi wordt aangenomen en feilloos wordt binnengeschoten. Eindelijk staat de bevrijdende 2- 0 in de boeken.

Slotconclusie: Een sportieve tegenstander, goede scheids op een mooi sportcomplex zorgt weer voor een nieuwe ervaring tegen een nu bekende tegenstander. Wel blijkt het dat een man of 14 zeker ook bij UIT wedstrijden geen overbodige luxe is.