RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Nieuwe carriere voor de trainert?

Geplaatst op: 11-09-2019 - 1138 keer gelezen

Door: Eva Custers

We zijn weer terug van weggeweest met de wedstrijdverslagen en in ons eerste verslag hebben we het genoegen om de strijd tegen de dames 1 van Baexem te beschrijven… We zijn vandaag met maar liefst 18 Neerse dames, ons team is flink uitgebreid door de meiden van de A, waar we heel erg blij mee zijn!

Er ontbreekt helaas één supporter, de geblesseerde Renee maakt een goed begin van het seizoen door maar liefst een uur en 38 minuten te laat te komen…

Zodra we aftrappen tegen Baexem blijkt al meteen dat we een gebrek hebben aan vooruit voetballen. We geven Baexem veel ruimte waardoor hun spits gevaarlijk kan worden maar gelukkig is daar Suus die het oplost (x3). De eerste kans voor Neer is van Anna, maar helaas keeper ertussen. Bij het tweede schot op doel van Baexem is het helaas al raak; 0-1… Er volgt snel een corner voor Baexem, maar Brynja houdt de ballen er goed uit met wat mooie reddingen. Sien heeft de rechtsbuiten goed ‘inne tes’ en zorgt dat ze geen kant op kan.

Inmiddels is het bijna rust en wil de notulist (Renee T) graag een sfeerbeeld schetsen; De zon is erg fel, er zijn voor het eerst meer dan vijf man publiek (bedankt ouders van de nieuwe speelsters…), De trainert straat te stralen in het zonnetje en vlagger Sven straalt in zijn Justin Bieber (?!) shirt.

In de rust gaan we over op een nieuwe tactiek, maar die is topgeheim dus dat kunnen we helaas niet delen. Daarna is het zo dat Baexem aftrapt en ze meteen een kans hebben en Brynja de held van de wedstrijd blijft... Het is nu toch echt tijd voor een thuisdoelpunt. De aanval wordt dan ook geopend door Neer, maar Lisanne schiet helaas net over. Baexem bouwt meteen weer op en helaas ligt dan de 0-2 erin.

Lisa maakt haar debuut in de voetbalgoal en komt erin voor Brynja,

De bal wordt per ongeluk over de tribune geschoten, maar gelukkig heeft Sepp alles over voor de winst en maakt hij haast als hij over de prikkeldraad springt, maar dat gaat helaas niet van een leien dakje… Hij valt in een plas water en zijn broek is helemaal vies… De grensrechter van Baexem zegt dat ze daar in het circus voor moeten oefenen dus als we met dames 1 niet de Nederlandse top weten te bereiken dan weten wij wel waar de nieuwe carrière voor onze trainert zich bevindt…

Terug naar de stand van zaken; er is een hands in het Neerse strafschopgebied. Wat gaat scheidsrechter Rens nu doen? Het is zijn scheidsrechtersdebuut, maar Rens besluit om de Neerse dames niet te vriend te houden en dus de dames van Baexem een penalty te geven… (Achteraf heeft Rens dit goed gemaakt door ons een vaat beer te beloven als we in de top 3 van de competitie belanden ???? )

We doen snel een keeperwissel maar helaas ligt de bal er toch in en staat het 0-4 voor Baexem. De 0-3 hebben de notulist en co namelijk helemaal gemist dus dat komt in het volgende verslag misschien nog.

De keepers wisselen weer terug, en dan gaat het fluitsignaal. Achteraf gezien hebben we met deze 0-4 eindstand de schade best beperkt weten te houden en in de tweede helft lekker kunnen voetballen, en ook mooie kansen gehad.

Volgende week staat de thuisderby tegen Roggel op het programma!