RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Nieuw RKSVN 2 boekt eerste overwinning

Geplaatst op: 04-09-2017 - 767 keer gelezen

RKSVN 2 is het nieuwe seizoen begonnen met een 2-4 overwinning in het bekertoernooi. Uit bij EMS/RFC 2 werd dit eerste succes behaald, voor mij reden om hierover voor jullie een wedstrijdverslag te schrijven. De voorgaande jaren werden de verslagen geschreven door een lokaal politicus, maar deze zegt sinds zijn landelijke doorbraak hiervoor geen tijd meer te hebben. (De echte reden is dat het waarheidsgehalte van zijn verslagen ver te zoeken was en dat de fantasie van de schrijver regelmatig op hol sloeg.)

We begonnen deze wedstrijd uitstekend. Het middenveld was zonder twijfel de sterkste schakel en ook de as van het veld was goed neergezet. Het moet daar ergens in het midden van het veld zijn geweest, waar de kiem voor onze overwinning is gelegd. Maar goed, toch was het linksback Bart Winkelmolen die voor de eerste dreiging van de wedstrijd zorgde door mee op te komen naar voren en warempel bijna raak te schieten. Ik wist niet dat hij dit ook in zijn mars had. Gemiste kansen van aanvallers Tim, Miel en Miel ten spijt, moest de verlossing dan toch van ‘Ozze Roel’ komen. Een prachtige steekpass van Ozze Roel belandde bij Tim, die na eerst missen, vervolgens wel raakschoot. 0-1! Wat een fantastisch doelp… fantastische steekpass! Vervolgens miste Tim, Emiel en Emiel nog een heel dozijn kansen. Reden voor mij om in te grijpen en Martijn van den Berken te wisselen. We waren duidelijk toe aan de rust en toen Ozze Roel zijn pols een beetje van de zon afdraaide en met zijn ogen, in een schuine hoek diagonaal staand aan de looplijn van de scheidsrechter, dit fenomeen van hemzelf gadesloeg (iets wat bijvoorbeeld Joey Saelmans zeker niet gekund zou hebben, als hij op dat moment wel al wakker was geweest), was dit voor de scheidsrechter het signaal om voor rust te fluiten.

In de tweede helft van hetzelfde laken een pak. Ik heb Miel en Emiel maar gelijk allebei gewisseld, zodat ik ze ook niet meer door elkaar kon halen. Het was de assist van Ozze Roel die nog getoucheerd werd door Tim, om vervolgens Jordy Adams in stelling te brengen. 0-2! Deze was binnen! Helaas was de verdediging vandaag een stuk minder superieur dan het middenveld, en kregen we direct de deksel op Ozze neus. 1-2. Ik heb in paniek Emiel weer in het veld gebracht, maar dit was een vergissing. (Het bleek Miel.) Hij miste jammerlijk. Niemand minder dan Ozze Roel pakte de ploeg weer bij elkaar. Roel behield het overzicht en liet de bal via Jordy bij Tim terechtkomen. En nu rondde Tim in een keer af: 1-3!! Maar we waren er zeker nog niet. Binnen een mum van tijd stond het weer 2-3. Wie anders dan Ozze Roel kon ons nu nog verder helpen? Verbazingwekkend genoeg had Roel niks met onze 4de treffer te maken. Jordy scoorde hem. Of de assist van Miel of Emiel kwam, weet ik niet meer. Belangrijker was dat de winst binnen was! 2-4! Ik was trots op Ozze ploeg, en op het feit dat ik Thijs Verheijden en Thijs Bex niet per ongeluk door of met elkaar had gehaald, of met Per bijvoorbeeld per ongeluk. Man of The Match: Ozze Roel! Alleen kan ik nog niet inloggen op voetbal.nl, dus ik vul dit binnenkort nog in. 

Ozze Roel waas aug aanvoerder trouwens vandaag.