RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Net gein ervaring genog!

Geplaatst op: 07-10-2022 - 670 keer gelezen

Zondagochtend 2 oktober, de trainert had de mannen verzocht een half uurtje eerder aanwezig te zijn op Sportpark het Maasveld. Was dit voor een intensieve warming-up, een uiterst tactische voorbespreking, een ontbijtje van krachtvoer.. Nee, nog beter! Er moesten foto’s gemaakt worden voor het account bij de KNVB. En wat zijn de foto’s mooi geworden, iedereen straalt in de nieuwe tenues en iedereen staat er met een big smile op, ofneet Lars.

Na dit intermezzo was het weer tijd voor serieuze zaken, want de wedstrijd tegen OB3 was een pittige. De mannen van Posterholt hadden dan ook de nodige ervaring in het elftal staan, waaronder een oud 1e speler met 22 jaar ervaring in het hoogste team. En een paar zilvervossen waar zelfs Tonnie jaloers op was. En een paar buiken waar Loek Kivits jaloers op was, want ja onze Loekie K was weer even terug op de Neerse velden. Waar hij de zaterdag al 90 minuten gemaakt had voor Wadenoijen heren zaterdag 2, helaas met 0-2 onderuit gegaan, stond hij toch klaar voor de mannen van ’t Veerde.

Na een muzikale warming-up was de opstelling als volgt;
Rob in de goal
Yorrick, Rick, Loek T en Thijs achterin
Lars, Ton en Collin vd B op het middenveld
Collin D, Nino en Tim voorin

Mark, Hubertus, Noud, Miel en Loek K op de bank
Bart, Daan en Dirk geblesseerd op de bank
Rutger als leider en Coen als vlagger
En een volle supportersbank inclusief diverse soorten eten erbij.

Dit alles onder leiding van Lars “3Pulse” Triepels

Start om 12:00u
Na 6 minuten worden we al met de neus op de feiten gedrukt, nog niet iedereen was wakker maar we staan al met 0-2 achter. Na een kwartiertje vindt Yorrick het wel welletjes en komt Miel erin. Hierna hebben we over het algemeen de overhand en de tegengoal hangt in de lucht, na 24 minuten vanaf het startsignaal is het raak. Tim Verheijen krijgt een mooi balletje breed van Collin Driessen en blijft zeer kalm en rond beheerst af. 1-2 en een mooi vreugdesprongetje volgt.
Hierna komen er nog 2 kansen vanuit onze kans en beide 2 flinke pegels.
De eerste vanuit de linkerslof van de trainert, helaas stuit deze op een tegenstander.
Daarna een 1-2’tje tussen Tim en Thijs waaruit Thijs een pegel afvoert op de keeper, hij raakt de bal net genoeg aan waardoor de bal via de lat overgaat. Jammer!
In de laatste minuut van de eerste helft is het dan toch weer raak aan de andere kant, Rob houdt in eerste instantie het schot eruit, maar bokst deze helaas in de voeten van de tegenstander en wordt geklopt. 1-3

De trainert besluit in de rust het bij 1 wissel te houden en hoopt hiermee meer dreiging af te dwingen. Collin D maakt plaats voor Hubertus.

13:00u start tweede helft
Na 2 minuten zorgt een rush van Hub aan de rechterkant inderdaad gelijk voor dreiging, maar de ervaren verdediging laat hem er niet tussendoor glippen en zo wordt de kans in de kiem gesmoord.
Na 8 minuten in het tweede bedrijf wordt er door een van de spelers van Oranje Blauw een handsbal gemaakt binnen de 16 en gaat de bal op de stip. De man die nog geen penalty gemist heeft dit seizoen wordt naar voren geschoven en ook deze penalty gaat er in, achteraf van horen zeggen dat dit ook maar net goed ging. 2-3 Loekie T.
Hierna volgen een aantal kansen aan onze kant, maar deze gaan stuk voor stuk er niet in.
En je weet hoe het gaat als de bal er aan een kant niet in wil, dan gaat deze er aan de andere kant wel in. Zo volgt de 2-4, hierna wel nog de dikste kans van de wedstrijd voor Hub na een voorzet van Rick. Maar ook deze wou er niet in. Uiteindelijk komen Nino en Thijs ook naar de kant en mogen Mark en Noud nog een ruime 20 minuten ballen. Mark maakt zijn debuut in de spits, maar de alcohol van de dag ervoor maken het niet tot een droomdebuut.
Dan met nog 10 minuten op de klok is daar het moment van de wedstrijd, helemaal vanuit Tiel afgereisd voor alweer een verliespartij komt Loekie K binnen de lijnen, voor hartsvriendin Loekie T.
2 minuten later 2-5…
2 minuten later wordt onze goal nog afgekeurd en als kers op de taart krijgen we nog de 2-6 tegen.

MOTM: Thijs Bex, na zijn goede inzet, discomoves om tegenstanders te dollen en geweldige trap kon MOTM van vorige week Ton er niet om heen om voor Thijs te kiezen.

Winnaar Dobbelspel: Bart Winkelmolen!