RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Net geen Super Sunday

Geplaatst op: 02-12-2019 - 1340 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Super Sunday. Hopelijk gaat dat ook voor het 2e gelden, want vandaag mag worden aangetreden tegen nr. 3 Heythuysen. Zal ut twieëdje de koppositie blijven behouden?

De volgende opstelling moet daar voor gaan vechten:

Doel: Paul
Achter: Jules, Joost, Ivo en Miel
Midden: Roel, Brian, Jort en Ton
Voor: Huub en Boy

Neer start goed en krijgt in een mum van tijd 2 grote kansen, maar Huub kan deze helaas niet in doelpunten omzetten. Het verdere verloop van deze wedstrijd zal met veel slidings, onvrijwillige glijpartijen en veel strijd gepaard gaan. Van goed voetbal is nauwelijks sprake, maar de werklust vergoedt veel. Helaas heeft Heytse die ook en ondanks iets meer balbezit voor Neer, is het verder een gelijkopgaande wedstrijd. Totdat Heythuysen fel doorzet en een voorzet geeft, waar Paul net niet bij komt en Ton het in de lucht moet afleggen tegen zijn grotere tegenstander. Deze kopt de bal dan ook het doel in. 0-1.
De duels worden nog steeds voornamelijk op het middenveld uitgevochten en de enige grote kans voor rust is nog voor Huub, die alleen door kan op de keeper maar de bal niet onder controle krijgt om koelbloedig af te ronden.

Tim komt erin voor Ton, maar het spelbeeld verandert nauwelijks.  Neer kan maar geen echte uitgespeelde kansen krijgen. De voorzetten en hoekschoppen zijn allemaal een prooi voor de keeper van Heytse. Sep en Dirk komen nu de gelederen versterken. Nog steeds geen grote kansen voor Neer. Ook niet voor Heythuysen trouwens. Als de tegenstander al een keer dreigt door te breken, zijn daar nog altijd Joost en Ivo om het gevaar de kop in te drukken. Miel rukt steeds vaker langs de zijlijn op om de bal vanaf de flank voor te zetten, Boy staat eigenlijk rechtsback, maar is steeds in de spits te vinden. Brian vecht verbeten duels uit tot in de 16-meter van de tegenstander, maar het lijkt er niet op dat Neer nog gaat scoren. Totdat Dirk een hoekschop opeist. Hij legt deze bal precies op de 7 meter bij Boy op zijn achterhoofd…. En de bal gaat buiten het bereik van de keeper in de verre hoek. 1-1! 5 minuten later weer een hoekschop en weer meldt Dirk zich. Weer legt hij de bal op de 7 meter en weer bij Boy op zijn achterhoofd. Maar dit keer gaat de bal recht op de keeper. Het zou ook teveel van het goede zijn geweest. Met deze 1-1 wordt de kantine opgezocht om de Super Sunday alsnog feestelijk af te sluiten.

Volgende week om 12u de volgende topper in en tegen nummer 2 Haelen.