RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Neerse doelpuntenregen treft de dames van FCV Venlo

Geplaatst op: 06-10-2021 - 793 keer gelezen

Door: Eva Custers

Afgelopen zondag mochten we na weken van zenuwen en spanning eindelijk de wei in voor de eerste competitiewedstrijd… Zondagochtend, iedereen fit en FCV Venlo op het programma. Het competitieseizoen begint met een thuiswedstrijd en dat is natuurlijk altijd fijn. Met 16 dames treden we na een regenachtige warming-up aan tegen de tegenstander uit ’t Ven. Na 5 minuten ontstaat er een eerste kleine kans voor Senna na een goede voorzet van Fay. Deems is ook goed op dreef en waagt een tweede poging. Helaas, beide kansjes redden het niet tot in de goal. Venlo speelt slordig en we voelen dat er kansjes liggen. Brynja staat redelijk alleen op onze helft te keepen, maar we moeten het dan wel nog waar zien te maken. Evie stuurt het goed in achteraan en Janou heeft de spits in de tes.

En dan is daar Fay met een prachtige bal en buiten het 16metergebied waagt ze dan toch een poging op goal. Champions League- waardig vliegt de bal over de keepster de goal in en het staat 1-0 voor Neer! Senna waagt meteen een nieuwe poging maar helaas is de keepster er rap bij. In de 23e minuut geeft Senna een goede bal voor op Eva en daarmee komt de stand op 2-0! Sepp begint met wisselen en we voelen dat de wedstrijd de goede kant op gaat. Er liggen nog meer kansen in het verschiet.Dan is daar een kans vanuit een corner en Eva probeert de bal in te koppen maar komt na het springen verkeerd terecht. Einde oefening. Gelukkig kan eindelijk Onno zijn taak als verzorger serieus nemen en mag hij als verzorg-ezel functioneren. Dankjewel nog Onno…

Even later hervatten we weer en Senna schiet meteen twee keer achter elkaar raak. 4-0! In de laatste minuut voor de rust is het onze Deems die nog een poging waagt en ook die zit er goed in. Met 5-0 gaan we de rust in.

In de rust wordt er flink gewisseld. Na de rust is het Renee die (na even geschrokken te zijn van haar plotselinge positie voorin) een kans krijgt en de bal keurig intikt. 6-0! De keepster van FCV Venlo lijkt er niet heel veel zin meer in te hebben. Demi gaat voor een tweede goal deze wedstrijd en ook de 7-0 wordt werkelijkheid. Roos maakt het af in de voorlaatste minuten en met een nette goal van Roos eindigt de wedstrijd met 8-0. De drie punten blijven in Neer. Een goed begin van de competitie! Komende zondag spelen we uit tegen Baarlo. Tot dan!