RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Neers veteranenleger verslaat Leeuwen

Geplaatst op: 02-11-2021 - 581 keer gelezen

Met de voorgaande wedstrijden, met veel uitval door blessures, in gedachten heeft leider Ruud maar liefst 17 veteranen opgeroepen voor de confrontatie met Sc Leeuwen. Dat lijkt misschien wel wat veel van het goede, maar helaas zitten er vandaag veel “halve” tussen.

De opstelling is als volgt:

Gelegenheidsdoelman Tom Berben
Wim, Ruud, Rob, Marcel
Mathijs, John T, Joost
Maurice V., Maurice G., Thei
Reserve: Tom M., Erik, Rens, Jos, Patrick en Fons. Deze laatste pakt voortvarend de vlag.

De wedstrijd is net begonnen en Tom B. en Ruud B. hebben nog wat communicatieproblemen. De spits van Leeuwen maakt daar gretig gebruik van en schiet de bal meteen binnen. 1-0 (1e). Het spelbeeld is daarna erg rommelig en het ongelijke grasveld helpt hier niet bepaald aan mee. Na 10 minuten geeft John T aan te willen wisselen vanwege een onwillige kuit. Precies op dat moment loopt Maurice V. ook naar de kant, terwijl hij zijn hamstring vastgrijpt. Jos en Rens komen voor hen in de plaats. Nog geen 5 minuten later grijpt ook Ruud B. met een van pijn vertrokken gezicht naar zijn hamstring en wordt gewisseld voor Tom M. Veel kansen zijn er vooralsnog niet, maar toch wordt tegen het einde van de 1e helft een speler van Neer binnen de 16 gevloerd en de scheids wijst gedecideerd naar de stip. Mathijs eist deze penalty op. De keeper gaat naar de goede hoek, maar kan met het harde schot letterlijk niet uit de voeten. 1-1 (33e).

Maurice G. en Wim blijven in het kleedlokaal achter en worden respectievelijk vervangen door Patrick en Erik. Fons houdt stevig de vlag vast en geeft aan dat hij deze enkel los laat, als het echt moet.
In de 2e helft komt Leeuwen nauwelijks meer in de buurt van het doel van Tom en is Neer veruit de bovenliggende partij. Helaas wil het leer er maar niet in. Vele kansen smoren in de georganiseerde Leeuwense verdediging. Totdat de bal nog 1x voor de voeten van Mathijs belandt. Hij bedenkt zich niet en maakt zijn 2e van die dag en helpt daarmee de veteranen aan de overwinning. 1-2 (65e).

 

Volgende week komt Maasgouw op bezoek in Neer. Aansluitend aan deze wedstrijd volgt het oktoberfest inclusief jubilarissenavond.
Voor diegene, die zich nog niet hebben aangemeld, doe dit alsnog snel bij Henk Theelen!