RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Neer veteranen tegen Egchel veteranen

Geplaatst op: 08-05-2023 - 401 keer gelezen

Door Fons Keltjens

Vandaag Eghel veteranen. Een geduchte tegenstander waarvan in de laatste drie wedstrijden slechts 1 punt werd behaald. Vorig seizoen werd er in competitie verband slechts van een tegenstander verloren en dat was dus Ehchel. We zijn gewaarschuwd.

We starten dan ook in de volgende opstelling.

Op doel Dave.
Verdediging : Marcel, Thijs, Tom en John
Middenveld:  Joost, Jos en Fer
Voorhoede:  Theo, Ramon en Danny
Reserve: Ruud en Rens

In het begin is het aftasten. We krijgen 2 corners maar die leveren niets op. Danny krijgt een schietkans maar zijn schot gaat voor langs. In de 15 minuut onderschept Marcel (hij speelde een uitstekende wedstrijd) een bal. Hij plaatst de bal naar John die via een een twee met Fer de bal doorspeelt naar Ramon. Roman bereikt met een prachtige steekbal Danny die met rechts alleen voor de keeper prima afrond. Een geweldig uitgespeeld doelpunt. 1-0

We blijven de betere partij en Egchel wordt nauwelijks gevaarlijk.  In de 25e minuut wordt Danny vrij gespeeld, maar zijn schot wordt gekeerd door de keeper.

In de 30e minuut waagt Thijs een afstandsschot en onder toeziend oog van zijn zoontje vliegt de bal over de te ver voor zijn doel staande keeper heen in het doel. 2-0.

We blijven sterker dan Egchel en krijgen nog een kans via Danny en via een vrije trap, maar beiden gaan naast. We denken te gaan rusten met een 2-0 voorsprong, maar daar denkt Egchel anders over. Ze onderscheppen de bal en spelen hun spits via een goede combinatie vrij voor Dave. Dave probeert de bal nog te onderscheppen, maar hun spits stift de bal netjes over Dave heen in het doel.

2-1 een domper voor ons. De eerste keer dat ze gevaarlijk zijn en het is gelijk raak. Ruststand 2-1

Jos die na een lange blessure weer eens mee doet, valt uit met een gekneusde rib. En Danny wordt gewisseld wegens verplichtingen elders. Ze worden vervangen door Ruud en Rens.

Egchel dringt na rust eventjes aan ,maar hun aanvalsdrift verminderd snel. We krijgen steeds meer de overhand en na 8  minuten in de tweede helft komt Rens vrij op rechts. Zijn voorzet wordt goed ingeschat door Ramon, die voor zijn tegenstander kruipt en de bal wil meenemen. Hij wordt hierbij omver getrokken door zijn tegenstander. Een onnodige overtreding , maar de goed fluitende scheidsrechter Patrick Borgers fluit terecht voor een penalty. Ramon neemt de strafschop zelf en laat de keeper geen kans. 3-1.

Egchel probeert het nog wel en krijgen een paar corners. Maar deze zijn ongevaarlijk en leveren zelfs een snelle uitval van Neer in. Hierbij wordt een overtreding begaan door Egchel en krijgt Neer zelfs een vrije trap. John neem deze voor zijn rekening maar zijn schot gaat rakelings naast.

Een uittrap van Egchel wordt onderschept door Ramon. Deze bedenkt zich geen moment en plaatst de bal om de verdediger heen in de rechter benedenhoek. De keeper ziet de bal daardoor te laat en is kansloos. 4-1

Tom krijgt nog een goede kans, waarbij hij de geheel vrijstaande Ramon over het hoofd ziet, maar de keeper red bekwaam.

Egchel schiet in de laatste minuut nog op de paal en de eindstand is bereikt. 4-1.

Eindelijk een verdiende overwinning op Egchel