RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Neer juicht ondanks bijna-blamage

Geplaatst op: 04-04-2016 - 643 keer gelezen

In het uitduel tegen laagvlieger RKHVC heeft RKSVN 1 ternauwernood een blamage afgewend. Na een onthutsend slechte eerste helft stond er namelijk een 2-0 achterstand op het bord. Paul Wulms trok RKSVN uit het slop en daarna kon het team voldoende veerkracht tonen: 2-4. Het Neerse gejuich klonk extra hard, omdat titelconcurrent RKAVC de draad kwijt lijkt te zijn en ditmaal thuis tegen Maasgouw met 0-1 onderuit ging. RKSVN neemt zowaar de koppositie over.

Met de keeper van de A1, Vital Heijnen, in het doel, begon RKSVN aan wat een makkelijke middag zou moeten worden. Niets bleek echter minder waar. Op het Hunselse sportpark, gelegen langs de prachtige golfbaan, speelde de Neerse formatie als een natte krant. Passes kwamen niet aan of werden compleet verkeerd verwerkt. Verdedigend grossierden de spelers ook in de fouten. Het geheel oogde futloos en doelloos. Hunsel profiteerde na een klein kwartier spelen. Vital kwam nog zijn doel uit, maar dat baatte niet: 1-0. Veel slecht spel verder, kon twintig minuten later een Hunselse speler zelfs de 2-0 inkoppen. Zicht op de aansluitingstreffer was er daarna wel voor RKSVN, ondanks het miserabele spel, maar Hunsel kreeg óók een kans op 3-0. Met 2-0 werd echter gerust.

In de tweede helft ging RKSVN met frisse moed op zoek naar treffers. Het spel verbeterde. Na een dikke tien minuten kreeg Paul Wulms de bal keurig aangespeeld van een medespeler. Paul passeerde de uitgekomen keeper en schoot 2-1 binnen. Ook Ramon, Roel en Noud gingen naarstig op zoek naar een doelpunt en kregen daarbij alle drie kansen, maar zonder resultaat. De poeier van de ontketende Paul trof wel doel: 2-2. RKHVC timmerde de verdedigingslinie nog dichter vast, nu de storm van RKSVN helemaal op gang was gekomen. Noud Heijnen werkte zich op de macht langs de verdediging. Maakte hij daar nu hands? Heel Hunsel dacht van wel, maar de scheidsrechter van niet. Noud ging door en maakte 2-3! Wat een opluchting; de wedstrijd was binnen. Het chaotische Neerse verdedigen van daarna nemen we maar op de koop toe. Paul werd nog onderuit gehaald en broer Bart bepaalde vanaf 11 meter de eindstand op 2-4.

En daarmee pakt RKSVN het cadeautje van RKAVC dus alsnog helemaal uit. De ploeg uit Asenray kwam al vroeg in de wedstrijd met 0-1 achter tegen Maasgouw en dat bleef zo. RKSVN gaat nu weer aan kop met 46 punten uit 19 duels, terwijl RKAVC er 46 uit 20 heeft. Die marge van 3 verliespunten kan RKSVN goed gebruiken, omdat nog drie toppers tegen Horn, Leveroy en Heythuysen volgen. Komende zondag is om 14.30u het duel uit tegen Horn. De andere twee toppers zijn pas helemaal op het eind: tegen Leveroy op 8 mei (thuis) en tegen Heythuysen op 16 mei (uit). RKAVC krijgt alleen nog de middenmotors RKSVV (uit) en Roggel (thuis) en eindigt met bijzonder makkelijke tegenstanders. Maar dát dacht Neer van te voren ook van Hunsel, dus alles blijft mogelijk in de vijfde klasse D…