RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Naerse Kwarteerkes bezorgen RKSVN 2 uitzege

Geplaatst op: 25-03-2019 - 934 keer gelezen

RKSVN 2 heeft aan het uitduel met Blerick 2 drie zeer belangrijke punten overgehouden. Gedurende een uur lang moest enigszins gevreesd worden voor puntverlies, maar doelman Paul hield Neer steeds weer op de been. Na een wervelend eerste kwartier en een snelle goal van Martijn, maakten Tim en Gerald het karwei in het laatste kwartier af: 0-3. RKSVN 2 blijft volop in de race om de titel.

De eerste 15 minuten waren misschien wel de beste van dit seizoen tot nu toe. Een enorme versnelling van de getergde Gerald (hij haalde zijn man van 5, 10 meter achterstand in) brengt RKSVN 2 al in de 2de minuut via de rechterflank in scoringspositie: Tim kan echter niks met de voorzet. Niet veel later stoomt Martijn aan de linkerkant op. Hij snelt langs zijn man, schiet, de keeper zit er nog aan… en daar komt Tim… maar via de binnenkant van de paal belandt Martijn’s inzet al in het doel: 0-1! Even later komt Tim weer voor het doel! Buitenspel… En na een mooie pass van Ruud op Roel krijgt Gerald een uitgelezen kans, maar die wordt uitverdedigd. Max geeft (op aangeven van Roel) voor op Gerald: kopbal, keeper heeft hem. Een vrije trap van Roel wordt ingekopt door Martijn… weer redt de keeper. Ruud bedient Gerald … en andermaal is het de Blerickse sluitpost die redt.

Conclusie van de eerste 15 minuten: 7 zeer goede kansen voor Neer,  3x Gerald, 2x Martijn, 2x Tim, maar slechts één bal van Martijn gaat erin. Dan breekt een fase aan waarin ook Blerick wat balbezit heeft en kansen krijgt. Onder meer via een vrije trap en een gevaarlijk schot. En in die fase gaat RKSVN 2 tegen zichzelf spelen. Passjes van het middenveld komen niet meer aan; verdedigers maken kostbare fouten. Ineens krijgt Blerick 2 de gedachte dat er vandaag toch wel wat te halen valt. En dan: Gerald komt één op één voor de keeper te staan. Hij mist. In de counter krijgt Blerick een grote kans… de bal gaat net langs. De moegestreden Thijs wordt vervangen door Miel. Ondertussen drukt Blerick door. De bal komt voor en boem… Doelpunt? Paul maakt een wereldredding en tikt de bal over. Een corner. Uit de kluts. Bal tegen de paal! En twee keer tegen Paul. De rust komt net op tijd.

In de rust krijgen de Oranjemannen te horen: de tweede helft net zo starten als de eerste! En snel die 2de goal maken; anders krijgen we het hier nog heel zwaar. Tim zet voor op Gerald: mis! Gerald legt af op Roel… die schiet vanuit de 2de lijn: geen resultaat. Joost herpakt zich en gaat eens mee naar voor: zijn schot mist doel. Na een paar minuten komt Blerick er weer uit. Een grote kans gaat links langs. Even later pakt Paul de bal met de handen, maar volgens de scheidsrechter is het buiten de 16. Dat was toch echt niet zo? De sfeer wordt wat grimmig. De vrije trap is ronduit gevaarlijk; gelukkig is daar een katachtige reflex van Paul: klemvast. Rick vervangt de uitgebluste Bart, maar ook hij kan de sfeer niet tot bedaren brengen. Na wat commentaar heen en weer, krijgt ineens Max de gele kaart: en staan we 10 tegen 11. En zo wordt halverwege de 2de helft onze angst reëel: puntverlies hier.

Blerick komt er weer langs in een rappe aanval. Miel verdedigt krachtig uit… appèl voor een penalty! Maar daar wil de leidsman gelukkig niets van weten. De volgende Blerickse aanvallen worden alweer op poten gezet, en met man en macht verdedigt Neer uit. De 10 minuten zijn om: Max kan weer terug het veld in. Nog ruim 10 minuten billenknijpen voor de boeg? De keeper van Blerick, in de eerste helft nog uitmuntend, blijkt in deze helft echter de zwakke schakel. Jos zet goed door op hem en… de keeper laat los. Jos legt af op Tim, die scoort: 0-2! Dan krijgt Blerick met blessures te maken en staan zij met 10. Een nieuwe voorzet van Tim: de keeper laat weer los. Gerald is er als de kippen bij en scoort (eindelijk) toch: 0-3. Een tweede speler van Blerick valt uit, de wissels zijn op, en dan is het duidelijk: de buit is binnen. Het doelsaldo verder opkrikken willen we nog, maar lukt niet meer.

In het eerste en het laatste kwartier liep het vandaag. Maar in het uur ertussen liep het allerminst. De concurrentie won ook: Panningen met 3-1 van Kessel, Irene met 6-3 van Egchel. Deze drie teams strijden nu om het kampioenschap. RKSVN 2 moet dus winnen tegen Roggel uit (31 maart) en Venlo thuis (7 april) voor het allesbepalende tweeluik met Irene (14 en 28 april, uit en thuis) zal volgen…