RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Naer 3 maakt van Leeuwen 3 poesjes...

Geplaatst op: 17-05-2023 - 493 keer gelezen

Na een lange rustweek van 9 dagen mochten de manner van RKSVN3 vandaag (lees dinsdag 16 mei aanvang wedstrijd 19u) de wei in. Na een turbulente auto rit richting titelkandidaat Sportclub Leeuwen 3 konden de heren kiezen tussen lokaal 3 of 4. Na wat woordenwisselingen heen en weer werd er voor lokaal 3 gekozen. De overmaatse JBL box werd op standje kernfusie gezet en de spelers druppelde binnen. Miel en Max waren helaas te laat maar gelukkig voor hun deze keer zonder reprimande aangezien ze vanuit het werk kwamen. De manner beginnen 25 minuten voor aanvang aan de warmingup, uiteraard met de overmaatse JBL box midden op het veld. De sfeer zat er goed in, sommige keken naar de tegenstander en vroegen zich af waarom ze zo fanatiek bezig waren. Waarna ze weer naar hun eigen medespelers keken die er toch wel de kantjes er vanaf liepen, oftewel helemaal aan de zijlijn stonden te klassineren. De tegenstander gaf aan dat de scheidsrechter zijn tas was vergeten waardoor de wedstrijd 5 minuten later zou aanvangen. Hierdoor had leider Patrick gelukkig iets meer tijd om de jonge goden van het 3e weer op het juiste spoor te krijgen. Vaste aanvoerder Miel werd voor 14 seconden de band afgenomen, hij bleef er stoïcijns onder. Patrick begon een verhaal af te steken met een anekdote en wel het volgende (voor de minder oplettende spelers): Eigenlijk kunnen we het vandaag niet slechter treffen. Vroeger in mijn glansrijke voetbalcarrière bij de Kelpen-Oolderse hoogmacht stond ik door omstandigheden nooit nuchter op het veld. Dit waren altijd mijn beste wedstrijden. De wedstrijden waarbij ik op de avond v.t.v. geen gerstenat tot me had genomen waren niet om aan te zien. Nu zitten we hier met zijn allen op een doordeweekse dinsdagavond en iedereen is voor de verandering dus nuchter. Dit zal voor sommigen onder ons problemen geven of wennen zijn, leg je erbij neer en blijf gas geven. Dan nemen we de 3 punten mee naar Naer. Hij vervolgd zijn preek met het bekend maken van de opstelling en sluit af met de woorden GAS EROP!
De manner lopen vol zelfvertrouwen weer terug de wei in. De messen waren geslepen en Mathijs had zijn hoofdbandje achter gelaten in de kleedkamer. Het fluitsignaal gaat en we staan gelijk met de rug tegen onze uitblinkende keeper Paul aan. De Leeuwen krijgen kans na kans, maar deze worden keer op keer gepareerd door onze jonge goden. Pas in de 23 minuut komt Stef voor de allereerste keer in de wedstrijd uit voor de goal van Leeuwen. De keeper had tot nu toe nog geen bal gekregen, en bij het schot van Stef ook niet want die ging huizenhoog over. Maar vanaf dat moment begon het 3e erin te geloven dat we de 3 punten mee naar huis koden nemen. Naer 3 pakt het initiatief in de wedstrijd over. Keer op keer worden onze ballen op goal tegengehouden door de tegenstander. We gaan de rust in met 0-0. Na met zijn allen te zoete ranja gedronken te hebben gaan we vol vertrouwen terug de wei in. 3 wissels komen het veld in waaronder Beertje Paddington. Het 3e pakt het gelijk weer op waar ze de 1e helft mee afgesloten hadden. Het vuurpeloton van Naer 3 blijft salvo's afvuren richting de goal van Leeuwen. In de 55e minuut is het raak BOEM 0-1 op naam van Beertje Paddington. De Leeuwen trachten nog iets terug te doen d.m.v. een klein tegenoffensief maar de verdedigingslijn van de jonge goden uit Naer wordt niet doorbroken. Het vertrouwen in de winst van Leeuwen wordt pas echt in de 76e minuut gebroken door scherpschutter Joos met een schitterend schot op 21,7 meter van de goal, recht in de kruising BOEM 0-2 staat er op het scorebord. Naer zit helemaal in de flow en blijft gepassioneerd voetballen. Meerdere spelers van Leeuwen moeten van het veld af door blesseure en/of vermoeidheid. De bank raakt hierdoor snel leeg bij de Leeuwen. 
Lang mogen we niet genieten van deze spel situatie, want na exact 90 minuten fluit de scheidrechter af om langdurige traumatisering bij Leeuwen 3 te voorkomen. 
Met een 0-2 als eindstand blijft het vat bier nog in zicht en zullen we met goede moed richting de laatste 2 wedstijden van het seizoen gaan.