RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Nachtkaars

Geplaatst op: 27-05-2024 - 216 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Na weer twee wedstrijden die afgelast moesten worden wegens tekort aan spelers, nemen we het vandaag op tegen Panningen. De thuiswedstrijd werd ook al afgezegd destijds en dus is het even afwachten wat de kracht van onze tegenstander is. Voor de wedstrijd moet er nog even wateroverlast bestreden worden op de werkplek van Dave.

Leider Fred is gevolmachtigde en moest al flink improviseren zoals te zien is aan het nodige streepwerk op zijn vertrouwelijke documenten. Gelukkig kunnen we een beroep doen op enkele gastspelers. We starten met Dave op doel, Ruud B., Patrick, Mathijs, Rens, Remy, Jos, Ruud E., Fons, Joey G. en Joost. Reserve Tom komt later.  

Vlagger is Herman en Fons neemt in de tweede helft het stokje (met stof) over.

We zien een aantrekkelijke wedstrijd met iets meer initiatief bij de oranjehemden. De goede combinaties lopen veelal dood in de compacte Panningen verdediging. In de 8ste minuut is wel al raak maar de treffer van gastspeller Joey wordt wegens buitenspel afgekeurd. Dit zal 10 minuten later weer gebeuren en niet voor de laatste keer! Ondertussen hebben Ruud en Joey goede mogelijkheden. In de 20ste minuut raakt Jos de lat.

En wat doet Panningen? Scoren! Vanuit verzorgd combinatiespel komen ze er snel uit wat eenmaal succes oplevert na een misverstand en Dave overlobt wordt, en eenmaal als een verdediger ongehinderd kan opstomen en vanaf 20 meter Dave verrast met een fraaie treffer in de rechterbovenhoek. De stand is gewoon 2-0 voor de thuisploeg die het maximale eruit haalt.

Tom valt in de tweede helft in voor Fons en in het veld zijn verschillende tactische wijzigingen te zien. Ondanks de achterstand is steeds het vertrouwen gebleven en we voeren de druk direct op. Een ongeoorloofde poging om Mathijs te stoppen speelt zich af net binnen de 16 en hij zelf benut de penalty. Een goede start dus na rust die gevolgd wordt door veel kansen (en geluk voor Panningen). Ruud B. kan bijna binnentikken en bruidegom Ruud E. mist helaas een goede kans. Joey lost een vlammend schot waaraan de keeper zich zichtbaar verbrand. Het is Jos die bij zijn rentree een voorzet van Remy weet binnen te vliegen zoals we dat op archiefbeelden Johan Cruijff in zijn beste dagen ooit zagen doen. De verdiende 2-2 is een feit. 

En wat doet Panningen? Pas na 20 m. worden ze gevaarlijk en dwingen ze Dave tot een flinke inspanning. Later krijgen ze net als in de eerste helft, een tweede goede kans die ook dit keer een prooi wordt voor onze alerte keeper.

Tijd om het af  te maken en de Panningse verdediging laat steeds meer gaten vallen. Remy neemt van afstand het doel onder vuur. Met zijn keiharde lage knal gunt hij de keeper nauwelijks reactietijd en is de 2-3 voorsprong een feit.
Dan gebeuren er meer vreemde zaken: Jos wordt onterecht wegens hands terug gevloten en kritiek op de scheids en even later op de Panningse grens na weer een dubieuze, afgekeurde goal na vermeend offside, zwellen aan. Een complot? De nachtkaars flikkert nog eenmaal fel op in de vorm van felle Neerse protesten totdat de scheids de kritiek beu is en vroegtijdig affluit. Jammer dat dit zo af loopt.
Met dank aan de invallers Ruud, Remy, Mathijs en Joey.

Bij thuiskomst is er nog een bescheiden gezellig samen zijn met de huldiging van Pierre vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap van de veteranen en het afscheid van Rens die voor een arbitrale carrière gaat. En natuurlijk de altijd spannende uitslag van de toto door Dave.

Het seizoen zit er op met toch een gevoel van een gedoofde nachtkaars. We kunnen de balans op gaan maken mét de nodige zorgen voor het nieuwe seizoen!