RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Naar RKSVN Dames met Joep de hond!

Geplaatst op: 27-10-2019 - 1521 keer gelezen

Door: Joep de Hond (& Eva Custers)

Vandaag neem ik, Joep de hond, jullie mee naar de wedstrijd van mijn baasje Sianne. Het is alweer een paar weken geleden dat ik mee mocht, maar ik heb gehoord dat de dames de nul hebben weten te houden en dat er vandaag een belangrijke wedstrijd op het spel staat. Een hele belangrijke wedstrijd; namelijk die tegen de koploper Hegelsom 1.

Ik ben goed uitgerust, want we hebben een uur langer mogen slapen en 09.00 vind ik een prima tijd om de buitenlucht eens op te gaan zoeken. Ik vervang vandaag ook een beetje trainert Sepp, die vanwege zijn mannenweekend niet aanwezig is. Tjeu maakt zijn debuut als hoofdtrainert heb ik gehoord; en ik zal als mascotte functioneren…

Ik voel dat de dames gespannen zijn en daarom blaf ik een aantal keer naar ze tijdens de warming up, hopelijk brengt dat iets goeds…Nadat ik in het kleedlokaal de yel (Yel, yel, yel, Hegelsom naar de hel!) heb geblaft, kunnen we eindelijk gaan aantreden. Het is vandaag gezellig druk op de bank; Demi, Luka en Renee T. zijn nog steeds geblesseerd, Onno is erbij om de tijd bij te houden, en Wesley, Sven en Renee V. zijn er ook.

Meteen na de aftrap is de eerste kans voor ons, Senna haalt uit en de keepster van Hegelsom laat de bal door haar benen glippen, maar de scheids keurt hem af. Daar ben ik het niet mee eens dus ik blaf eens naar hem maar hij luistert niet. Demi geeft me mijn knuffelkussen en dan ben ik alweer gauw tevreden. Daarna is het al vrij vlot raak aan de andere kant; Hegelsom heeft opeens de 0-1 bij ons erin liggen?! Oké, ik moet nu echt mijn oren en ogen gaan spitsen als mascotte zijnde, want dit is niet de bedoeling, hiervoor ben ik niet uit mijn mand gekomen. Dan is daar Senna met een mooie actie, Eva komt voor de goal en haalt uit; de bal belandt in de kruising en de 1-1 zit erin. Nu kunnen we weer door.

Er zijn wat kleine kansjes voor Robin en Roos, maar nog niet genoeg. Hegelsom wordt weer gevaarlijk; een vrije trap tegen leidt uiteindelijk tot een corner waarbij er flink veel geduwd en getrokken wordt in het 16meter gebied. Gelukkig hebben we Brynja in de goal die al het gevaar onschadelijk maakt. En Suus en Janou die het spel achterin flink inne tes hebben. En dan… Senna scoort na een voorzet van Robin! Maar nee, weer afgekeurd. Buitenspel dit keer. Dju, ze willen me tijdens mijn debuut als hulptrainer/mascotte toch niet laten wegkomen met een gelijkspel? Hier moet meer te halen zijn. Ik leg het knuffelkussen in de modder en ga me eens goed voor de wedstrijd zitten. Na de rust gaat mijn baasje mij verlaten van de bank, en word ik overgedragen aan Onno en Sven. Ik weet niet of ik hier blij mee ben, maar de focus ligt bij de wedstrijd dus ik accepteer het. Zie ik het goed??? Jawel, het is Senna die de 2-1 er keurig in legt! Kijk, nu beginnen we ergens te komen. Maar er staan nog 25 minuten op de klok, de wedstrijd kan nog alle kanten op. De dames zijn moe maar moeten blijven strijden, het kan zomaar ineens de andere kant op gaan. Nina vraagt zich ondertussen achter mij af of Hegelsom een dorp is. Dan kun je soms nog beter zoals ik een hond zijn en niet hardop kunnen denken… De laatste minuten zijn spannend. Heel spannend. De toeschouwers stromen toe en wie zie ik daar in de verte opdoemen?? Is dat nou Sepp de trainert?? Ik strek mijn poot uit en bekijk het eens goed en het is hem echt. Nu moeten de dames die laatste 10 minuten toch vol gaan maken. En dan, eindelijk, na een veel te lange blessuretijd en een veel te spannende tweede helft, is daar het fluitsignaal. DE 2-1 IS BINNEN!!! Man, wat was dit een wedstrijd. Het voelt bijna alsof we kampioen zijn, zo blij is iedereen. Kwispelend begeef ik me naar de kantine waar Sepp al 20 pilsjes klaar heeft gezet (helaas geen voor mij maar ach, we hebben gewonnen!). Dat was weer een fijne zondagmorgen, eens wat anders dan mijn rondje door ’t durp. Tot de volgende week; tegen Kessel. Hopen dat ik weer mee mag, schijnt dat daar goede feestjes zijn…