Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!

Mooiste aanval, nul punten

Geplaatst op: 18-09-2023 - 592 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Op sportpark Kerkeböske vandaag de wedstrijd tegen Helden. We beginnen een halfuurtje eerder dan gewoonlijk. Op het hoofdveld is al een derby aan de gang die vele toeschouwers trekt. Helaas verdwijnen deze snel na afloop en missen ze toch een spannende veteranenwedstrijd. Helden heeft een verjongingskuur ondergaan en dat zullen we merken.

Ruud en Fred komen met de volgende opstelling: Dave op doel, Ruud, Tom, Thijs en  Rens achter. Midden: Fer , Bart Wulms, Thei en voor Danny, Maurice en Pim.
Reserves: Fons, Patrick en Jos, grensrechter: Peter Claessen.

De beginfase wordt gedomineerd door de gastheren en Dave wordt al direct getest met een eerste afstandsschot. Dit wapen wordt vervolgens vaker ingezet door de blauwwitten maar dat overleven we redelijk simpel. Ons eigen geklungel helpt Helden aan de voorsprong, slechts een bekeken tikje is nog nodig en het staat 1-0. Het is drukkend weer waardoor Ruud even moet pauzeren en Patrick vroegtijdig aan de bak mag. Hij neemt de positie centraal achterin in. Onze eerste goede counter in de 22e minuut is direct doeltreffend. De pass van Bart wordt door Maurice prima gecontroleerd en afgeschermd, even wachten op Danny die komt inlopen en het balletje op maat voor onze topscoorder van het vorige seizoen is goed voor de 1-1. De keeper is kansloos. Enig geluk hebben we verder nodig om niet weer op achterstand te komen. Nog voor rust neemt ook Maurice een herstel pauze en zien we na vele maanden sukkelen, Fons weer op de mat. Helaas is het voor Thei ook gedaan en moet de inmiddels weer fitte Ruud er weer in. Het spel gaat goed op en neer en Danny krijgt nog  een kans na een actie over rechts van Pim.

Jos is inmiddels gearriveerd en komt na rust vers in het veld voor Fons die even heeft kunnen proeven maar deze wedstrijd op hoog niveau verder laat voor wat het is. De verse krachten bij Helden zorgen voor een aanvallende impuls en met name de linksbuiten is erg gevaarlijk. Zijn 3e poging is raak en dat is een tegenvaller, zo net na rust. We knokken voor wat we waard zijn en jagen op de 2-2 die we op dat moment wel verdienen maar niet maken. Met name de fraaie aanval vanaf links via Jos naar Maurice in de midden en Fer op rechts, die de perfecte voorzet aflevert, verdient gewoon een doelpunt. Zeker met de afrondende actie door de inspringende Danny die de bal vanuit de lucht stijlvol raakt maar het net helaas niet laat bollen. Rens mist even later het killers instinct en zo gaat er nog een 100% kans verloren. Helden daar en tegen heeft regelmatig goede voorzetten en gevaarlijke corners die mede door het twijfelende  ingrijpen van Dave voor veel gevaar zorgen. Verrassend is dan ook niet dat de 3-1 eerder op het scorebord staat dan de onze gelijkmaker. Dave voorkomt erger en we blijven gaan voor de aansluittreffer. Die komt er na een hele fraaie actie van Maurice. Onze aanval lijkt afgebroken maar de bal ligt plots voor de zijn voeten en zijn doelpunteninstinct werkt nog prima.  We zien het bekeken boogballetje steeds verder buiten het bereik van de machteloze Heldendoelman in de rechterbovenhoek vallen. 3-2. Dit is de eindstand, de kopbal net langs en de bal tegen de paal van Helden en het tikje net langs van Danny op de voorzet van Thijs veranderen hier niets meer aan.

Ondanks dat een gelijkspel mogelijk was moeten we accepteren dat Helden de betere kansen kreeg (2x aluminium) en er één meer benut. Volgende week beter als we thuis MVC’19 ontvangen.