RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Mooie topper beslist in Neers voordeel

Geplaatst op: 26-11-2019 - 1056 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Vandaag de wedstrijd in en tegen Reuver. Reuver is voor ons nog een grote onbekende. Vorig jaar werden beide wedstrijden helaas afgelast, maar nu gaat de wedstrijd eindelijk door. Andere tegenstanders hebben deze ploeg gekenmerkt als een van de beste tegenstanders van onze “competitie” en veel Neerse veteranen hebben dan ook uitgekeken naar deze krachtmeting.

De voorbereiding is niet helemaal zoals het hoort: Fred, Fons en Jos worden op de jubilarissenavond, nota bene de dag voor zo’n belangrijke wedstrijd, in het zonnetje gezet wegens 40-jarig lidmaatschap van RKSVN. En de veteranen zouden de veteranen niet zijn, als deze feestelijkheid niet kan worden aangegrepen om weer eens lekker te blijven hangen. Naard is op het laatste moment niet welkom op een babyborrel vanwege een zieke Maartje en besluit deze teleurstelling alsnog op het voetbalveld te verwerken. Fer was al als gastspeler opgetrommeld en zal de 70 minuten volmaken.

Het leiderscollectief stuurt de volgende formatie de kleedkamer uit:
Doel: Dave
Achter: Wim, Rob, Thijs, Fer
Midden: Mathijs, Jos, Joost
Voorin: Danny, Patrick, Maurice

Reserve: Erik, Naard, Henk en John, die tevens als vlaggenist optreedt.

In het begin is het nog wat aftasten. Neer laat de bal rond gaan en Reuver laat dat rustig toe. Wel is snel duidelijk, dat Reuver met messcherpe steekpassjes snel hun diepgaande halfs en spitsen kan bedienen. Neer verdeelt het spel vaak over de flanken en creëert op die manier veel ruimte voor zichzelf. Helaas is de eindafronding niet scherp genoeg en een aantal gehaaste schoten zeilen over het Reuvers doel. Aan de andere kant is het ook bijna prijs, als de spits van Reuver weer zo’n fraaie steekbal meeneemt. Gelukkig is Dave op tijd zijn doel uit om de bal met een teen van richting te veranderen en daarmee de aanval in de kiem te smoren. Mathijs speelt zichzelf nog mooi vrij, maar de bal gaat curieus voorlangs, als deze het midden heeft van een schot en een voorzet. Even later krijgt Neer een vrije trap op zo’n 20-25 meter van het doel. De scheids geeft aan dat het een indirecte vrije trap is en het balletje wordt breed gelegd voor Patrick om eens flink op goal te rossen. Tenminste dat is wat de keeper verwachtte. De bal gaat iets minder hard dan werd aangenomen en verdwijnt achter de nog grabbelende keeper in het doel. 0-1 in de 30e minuut. Het spelbeeld verandert hierna niet veel, behalve dat Reuver nadrukkelijker op de deur klopt qua aanvalsspel. Hun positiewisselingen geven onze kant-halfs en backs handenvol werk. De afstandsschoten zijn tot nu toe ongevaarlijk, maar de voorzetten worden steeds dreigender en Rob kan deze ternauwernood onderscheppen. Een paar minuten voor rust rent Wim tijdens een correctionele sprint, zichzelf en zijn hamstring voorbij en wordt gewisseld voor Erik.

Tijdens de thee worden Thijs en Danny gewisseld voor John en Naard. Naard kan eindelijk zijn opgekropte energie van de laatste weken kwijt en Reuver zal dat merken ook. De ene na de andere aanvalsgolf beukt op de verdediging van Reuver en deze kan dat uiteindelijk dan ook niet bolwerken. Het begint al in de 4e minuut na rust met een kopbal van Patrick op de lat, weer even later komt Naard vrij voor de keeper, maar deze redt. In de 16e minuut moet de keeper toch capituleren, als Naard koel afrondt en de stand op 0-2 zet. Reuver is even aangeslagen en Neer vliegt er vanaf de aftrap weer op. Fer geeft een heerlijk strakke bal langs de lijn naar onze rechtsbuiten, die hem in een tijd voorzet op de meegelopen Maurice. Deze maakt geen fout en het staat 0-3. Reuver herstelt zich nu wat en hun gevaarlijkste wapenfeit van de 2e helft komt uit een afgemeten voorzet. Deze wordt mooi ingekopt en Dave stond er bij en keek er naar. Tot zijn opluchting komt deze bal via onderkant lat/kruising terug in het veld en kan hij deze eenvoudig oppakken. Daarna weer een aanval van Neer via Joost over de flank. De bal komt op het hoofd van Naard, die tegendraads inkopt en de eindstand op 0-4 zet.

Een zeer goede wedstrijd tegen een waardige tegenstander. Reuver gaf aan nog een paar spelers te missen (dat zeggen wij ook altijd), maar we geven hen het voordeel van de twijfel en verheugen ons nu al op de returnmatch.

Volgende week mogen de veteranen aantreden in en tegen Belfeldia. Hopelijk kunnen we daar het niveau van vandaag evenaren.