RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Mooi Weer, Mooier Voetbal, Mooiste Doelpunten

Geplaatst op: 24-08-2015 - 710 keer gelezen

Vandaag reizen we met de Veteranen naar Ivo Velden en gezien de afstand vertrekken we al om 5 minuten voor 4 vanaf ons clublokaal Manuslust. Er hebben zich 8 spelers afgemeld die vandaag nog van het mooie weer wilden gaan genieten. Richard Noblesse, een van de afgemelde spelers, denkt hier toch anders over en laat op het laatste moment weten dat hij meegaat als supporter samen met onze ere voorzitter Piet Nellen. Dit blijkt achteraf een slimme zet want wat hebben ze genoten in de dug-out en niet alleen van het mooie weer maar zeer zeker van het o zo mooie Braziliaanse Veteranen voetbal.

Menige zweetdruppels staan al op het voorhoofd van enkele spelers als men zich in de nu nog oude vertrouwde tenues omkleed. De nieuwe worden volgende week pas verwacht na de inzegening van de nieuwe outfit. Er volgt nog een discussie over waar Ruud S. zijn favoriete voetbalbroek is gebleven en een sterk verhaal over een mysterieuze brievenbus en de lachspieren zijn weer getraind. Bas kan aan zijn betoog beginnen en meld dat Pierre vandaag afwezig is om naar vliegveld Zaventum te reizen voor het afhalen van misschien nog een versterking in de voorhoede. Ook de controle van de spelers die vrijdagavond naar het zeer goed georganiseerde feest in het Venne zijn geweest blijft niet onbesproken. Van de tegenstander weet hij niet veel te melden alleen dat het groots aangekondigd staat op de site van IVO Velden. En dat we er maar iets moois van moeten maken.

De volgende elf wordt het veld ingestuurd:
Jeffrey - Eric - Fred -Wim -John T. -Roger -Jos –Theo -Danny - Ruud S.- Joost
Grensrechter; Peter Claessen
De reservespelers Fons, Maurice V, Ruud B, en Maurice J. mogen nog gaan genieten van de eerste helft.

De zeer goed leidende scheidrechter fluit voor het begin van de wedstrijd, we hebben meteen de bal en blijven deze goed in onze gelederen rondspelen. Weinig balverlies in onze ploeg zorgt ervoor dat er een eerste kans ontstaat voor Joost die gelijk een nieuwe bijnaam krijgt, Bonfire, (vreugdevuur).Scoorde hij de vorige wedstrijd nog met een prachtige lob over de keeper nu laat hij dit kansje aan zich voorbij gaan. Ivo heeft ook een snelle spits maar onze verdedigers zijn op hun hoede en er wordt bij balbezit rustig opgebouwd. Ook Jos roept steeds om geen druk op hun opbouw te zetten en we laten ze komen tot aan de middenlijn. Dit zorgt voor veel ruimte op hun linkerflank waar Joost na een mooie steekpass oog in oog komt de keeper van Ivo. Wat doet Joost? Hij ziet de keeper iets te ver voor zijn doel, houd bewust in en lobt de bal over de keeper in het doel 0-1 en een luid applaus vanaf de zijkant. Danny laat zich regelmatig uit de spits vallen en zoekt bij balbezit naar de doorgeschoven Roger in de spits, speelt hem aan, een hakballetje op de doorgelopen Danny maar die heeft zijn vizier nog niet op scherp staan. Enkele minuten later weer een aanval over onze linkerflank met een voorzet die doorgekopt wordt en waar Jos bij de tweede paal zich dit buitenkansje zich niet laat ontgaan en het staat 0-2

Er volgt een ingelaste drinkpauze waarna Fred aangeeft toch iets last heeft en de wissel met Maurice J. plaats vindt.

Na de drinkpauze neemt Ivo meer en meer het initiatief en gaan ze beter voetballen maar we houden het op 0-2 tot aan de rust.  Joost geeft aan om gewisseld te worden en wordt vervangen door de in topvorm verkerende Maurice V. Wim wordt vervangen door Ruud B. en de door hongerklop overvallen Ruud S. maakt plaats voor Fons. Het S.T.O.M.P systeem wordt door Bas vervangen door het iets eenvoudiger B.A.S.systeem. Bewust Attractief Spelen.

Maurice V. bewijst direct na rust zijn topvorm met een uitstekende loopactie waardoor hij de buitenspelval van de tegenstander ontloopt op de pass van Danny, vrij voor de keeper komt en de 0-3 voor zijn rekening neemt. Nog eenmaal komt de tegenstander over rechterkant door en de voorzet komt voor hun geheel vrij staande speler van IVO maar treft slechts de paal. Jeffrey houdt net als de vorige week de nul. Dan plots een schreeuw van onze linksback Ruud B, (STEMPKENS) en de splijtende pass op de diepgaande Jos volgt Precies volgens het boekje en net alsof beide al jaren samen spelen. Jos legt de bal terug op de inkomende Danny en boem 0-4 De driehoekjes, vierkantjes hakballetjes en de scharen volgen en het nieuwe B.A.S. systeem staat in de steigers. De scharen van Fons worden zelfs al beter gezien als die van de legendarische Piet Keizer en Tjeu La Ling. Danny heeft de smaak te pakken en heeft ondertussen de 0-5 gemaakt wat niet gezien is door deze verslaggever omdat de inkt van de pen op was en een andere aan het zoeken was. IVO heeft zich inmiddels helemaal ingegraven en wacht af om de nederlaag niet nog hoger te laten uitvallen. De verdedigers Eric en John T willen ook wel een doelpunt meepikken in deze wedstrijd en zijn regelmatig voorin te vinden. John en Eric proberen het met afstandschoten maar de keeper van de tegenstander is hiermee niet te verschalken. Een iemand denkt daar anders over en dat is Roger, hij pikt de bal op in het rechtermiddenveld en ziet in zijn ooghoek dat de keeper iets te ver voor zijn doel staat. Wat volgt is een geniale inval van Roger en maakt met een prachtige boogbal de 0-6 De reservebank schreeuwt het uit van plezier en onze verzorger Harry B. sprint uit de dug-out en grijpt naar zijn hoofd net zoals Rinus Michels bij de beroemde goal van Marco van Basten. Even later is het weer Maurice V. die nummer 0-7 van maakt met weer een zeer goede loopactie waar de tegenstander geen vat op heeft. Net voor het einde van de wedstrijd waagt John T. het nogmaals maar nu wordt het een voorzet waar Jos zijn hoofd nog net tegen aan krijgt en wederom kan de keeper naar het netje lopen 0-8. De scheidrechter vindt het genoeg en fluit voor het einde van de wedstrijd.

In de gang naar het kleedlokaal treft Roger nog een oude teamfoto waar Fons nog opstaat. De moegestreden spelers nemen een verfrissende douche en de door hongerklop bevangende Ruud S. is op weg naar de prachtige kantine voor een koud pilsje en de hapjes waar hij lang op moet wachten maar ze toch nog te pakken krijgt. De tegenstander meldt nog dat ze nog nooit met zoveel verloren hebben.

Mannen bedankt voor deze mooie pot voetbal met mooi weer en nog mooiere doelpunten.