RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Mooi Groen veld vraagt om GEGRAAS

Geplaatst op: 21-09-2015 - 638 keer gelezen

Het weer is ons weer goed gezind om te voetballen. Er zijn maar liefs  17 voetballers die er ook zo over denken. Dit is mooi om te zien. Het kleedlokaal is echter niet geheel ingericht op zoveel spelers en Maurice J en Peter die het laatst arriveren kleden zich om in het naastgelegen kleedlokaal.

Opstelling:   Stefan, Rob, Maurice J, Erik, Wim, John T, Roger, Maurice V, Fons, Rich en Danny
Reserves: Herman, Thei, Gerard, Jos, Joost en Ruud.
Wedstrijdleiding:  Pascal  en assistent  Peter

Zoals bekend is het tegen Panningen altijd een verrassing met welk elftal zij de wedstrijd aanpakken. Bij het betreden van het veld is te zien dat het geen makkelijke wedstrijd gaat worden vandaag. De wedstrijd begint en snel is duidelijk dat het meeste balbezit voor ons is. Echter wil dit niet zeggen dat we gevaarlijk zijn. Het duurt dan ook  een tijdje waarin de bal redelijk verzorgd wordt rond gespeeld door beide partijen maar tot kansen lijdt dit niet. Dan is het zover en plots wordt Danny d.m.v. een mooie steekbal van Roger vrijgespeeld en kan deze onbedreigd op het doel afgaan de keeper werkt echter niet mee en keert de inzet vakkundig. Panningen is niet echt goed op dreef op dat moment en hier worden verschillende diepe ballen dan ook met onderling GEGRAAS beoordeeld. Het duurt weer een tijdje voordat we weer een kans krijgen maar  nu  is het Maurice V die vrij voor de keeper “normaal dodelijk”  voor de tegenstander maar ook nu blijkt de keeper zijn werk goed te verstaan. De eerste helft kan hij op diverse inzetten de bal keren of  zodanig verwerken dat paal en lat hun werk doen. Dan wordt na een mooie kombinatie Roger plots vrijgespeeld in de zestien en ziet deze de goed meelopende Rich vrijstaan en deze kan dan eindelijk de openingstreffer maken door  de voorzet van Roger beheerst binnen te tikken. 1-0 (26ste min) . Panningen kan de eerste helft enkel enig gevaar stichten door corners die ze sporadisch krijgen. Het is duidelijk dat het speeltempo aan onze zijde te laag is om Panningen echt in de problemen te brengen en zo gaan we rusten met een 1-0 voorsprong. Wat zal de 2de helft ons gaan brengen met de 6 verse spelers. Peter wordt nog even gevraagd door de leiders wat hij bij zich heeft omdat Wim toch wel erg vaak een gesprek  met hem aangaat aan de zijlijn

Thei vervangt Maurice J, Gerard Wim, Jos John, Herman Maurice V, Joost Fons en Ruud S  Rich.

Daar waar we denken dat de spelers van Panningen wellicht een beetje moe zijn geworden blijkt het tegenovergestelde nu gaat er bij ons behoorlijk wat mis door het goed spelend Panningen en nu is het GEGRAAS aan onze zijde een feit. Het duurt niet erg lang als plots Erik de bal krijgt aangespeeld en even niet wetende wat te doen de bal bij de middencirkel verspeeld aan de spits van Panningen. Na een achtervolging tot de rand zestien wordt hij daarna ook nog eens mooi uitgekapt en de speler schiet met een mooi schot de 1-1 (40ste min) binnen (hetgeen het spelbeeld 2de helft verdiend ).  We zijn gewaarschuwd. Ons spel wordt wat voorzichtiger (met de counter van de tegenstander in gedachte) en met  wat meer in balbezit lijkt de rust wat wedergekeerd. Dan is het plots Herman die tegen Panningen altijd iets extra’s  heeft en goed de zestien binnendringt en zijn voorzet door Jos ziet binnentikken. De voorsprong staat genoteerd 2-1 (50ste min). Nu gaat het spel echt op en neer en een speler van Panningen komt na een vrije trap bij de 2de paal vrij voor Stefan maar deze kan niet doeltreffend afronden. Joost wordt vaak gezocht en zijn tegenstander heeft vaak het nakijken maar een goed inschuivende laatste man maakt deze uitvallen vaak met gevaar voor eigen leven onschadelijk. Heel even slaat de vlam in de pan als de tegenstander van Joost deze op elke mogelijke manier probeert te raken (hoort nu eenmaal niet bij het spelletje voetbal) . Joost houdt het hoofd koel en loopt na een opmerking dan ook weg van de plek des onheils. De speler van Panningen wordt tot rust gemaand door zijn medespelers. En de wedstrijd gaat verder.  Dan breekt er nog een  speler van Panningen door over links maar ook nu blijkt dat Stefan het goede keeperswerk  beheerst en de gelijkmaker kan voorkomen. Even later wordt het  3-1  als Jos wordt aangespeeld door (Dan?) en vrijstaand scoort. Pascal keurt in eerste instantie de goal goed maar na een overleg met de grens wordt deze afgekeurd. Onder protest van Dan die er zeker van is dat Jos geen buitenspel stond word de wedstrijd hervat. De wedstrijd  blijkt tot rust te zijn gekomen en wordt dan ook door Pascal afgefloten bij een einduitslag van 2-1 .

De derde helft is weer een prettige voorzetting van deze voetbaldag.