RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Moeizame overwinning veteranen in Kessel

Geplaatst op: 03-05-2015 - 577 keer gelezen

Een zestal vertrekt per fiets naar de buren en niet alleen om de geblesseerde beentjes eens te strekken. Voor en na de wedstrijd is het altijd koek en ei tegen Kessel maar tijdens de wedstrijd kan dat wel eens anders gaan. Onze leiders hebben een beroep gedaan op invaller Patrick om ons vandaag te versterken.

Opstelling: Jeffrey, Gerard, Rob G., Erik, Maurice J., Joost, Roger, John T., Maurice V., Patrick, Fons.
Reserve: Coen, Danny. Assistent scheidsrechter: Coen, Danny en Peter.

We beginnen goed en de vandaag als rechtshalf startende “RKSVN-er van het jaar” Joost heeft vanaf die daar een mooie uitgangspositie. De eerste de beste keer resulteert dat in een hard schot dat de keeper weet te keren. De snelle Kesselse back is gewaarschuwd en weet dit gevaar vanaf nu te beheersen (voor zover mogelijk). Enkele goede reddingen en momenten van geluk verder, na in zetten van Maurice en een bekeken boogballetje van Roger, kan Kessel zijn eerste kansje noteren. We geven nauwelijks ruimte voor een counter. Patrick krijgt ook nog twee kansen maar als Roger voor de tweede maal de keeper iets te ver voor het doel ziet staan is het raak. De voorafgaande soepele draai-met-bal, waardoor twee tegenstanders het bos in worden gestuurd, is zeker zo fraai als de bekeken lob over de kansloze doelman. We zitten inmiddels al in de 25e minuut en het lukt niet om de verdiende voorsprong uit te bouwen naar een stand die de verhouding beter weergeeft. Maurice V. kan nog twee maal inkoppen uit hoekschoppen maar net niet goed genoeg.

In de tweede helft is Gerard gewisseld voor Coen. De rising star van de topscoorderslijst, Fons, houdt Danny nog even uit de ploeg maar na 10 minuten wisselt de leiding alsnog. Ondertussen is het wel 1-1 geworden. Kessel is immers zeer geconcentreerd en fel begonnen. Jeffrey kan nog twee keer redden maar bij een verre hoge voorzet reageert alleen een roodhemd en is hij kansloos.

Dit was nodig om wakker te worden, we trekken het initiatief weer naar ons toe en gaan druk zetten. Aanvoerder Erik trekt nu de kar en is zelfs voorin te vinden. Zijn fraai afstandsschot (met links!) had beter verdiend. Ook Kessel zet een tandje bij in het voornamelijk feller verdedigen. Dit leidt tot een vervelend incident waarbij de net herstelde Patrick te heftig reageert na een overtreding op hem en van het veld wordt gestuurd.  Meerdere duellen worden op het randje uitgevochten en wordt er niet gemakkelijker op voor de jongste man op het veld.

Met 10 man gaat het ons nu wel beter af en komt er meer ruimte. Via Joost slaan we over rechts een bres in de Kesselse verdediging, Maurice V. is goed meegelopen en wacht op het passje van Joost maar als die vlak voor de keeper is, wordt het niet goed uitgevoerd en lijkt de kans voorbij. In de scrimmage daarna komt Danny in kansrijke positie. De scheidsrechter legt de bal terecht op de stip als hij constateert dat Danny met twee handen wordt omgeduwd. In de 15e minuut voltrekt Erik koel het vonnis en we  staan weer voor. Direct afmaken is nu het devies en bij een volgende actie lukt het Joost wel om Maurice V. te bereiken wat de 1-3 betekent. Kessel geeft niet op en ruikt nog mogelijkheden, zeker na een fraaie kopbal tegen de lat, maar de wedstrijd is gespeeld.

Het is dit jaar de trend geworden, de eerste helft de wedstrijd zelf niet beslissen en dan in de tweede helft nog in de moeilijkheden komen. Hoe het met de fietsers is afgelopen?